Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα ο Σαμαράς

Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση, κατά τον ίδιο έκανε ότι ήταν δυνατόν και έκανε πολλές κινήσεις καλής θέλησης, υπερασπιζόμενη όμως τις κόκκινες γραμμές της, όπως τη μη αποδοχή μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις φόρων που θα επηρεάζουν τα λαϊκά εισοδήματα.

Ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται,

εάν το κρίνει απαραίτητο, ακόμα και να σκληρύνει τη στάση του και να θεωρήσει την όποια απόρριψη των προτάσεων που εστάλησαν ξημερώματα της Κυριακής προς την τρόικα, ως πρόκληση.

Ο ίδιος έθεσε το περίγραμμα των κινήσεών του και μέσα από το άρθρο του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ενώ έστειλε στους δανειστές το μήνυμα ότι δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τα όσα, με τόσους κόπους, επέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η Αθήνα δεν θέλει να φθάσει στα άκρα η κατάσταση και ευελπιστεί σε συμβιβασμό και στην κατανόηση από την τρόικα των δεδομένων. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε από το Ναύπλιο, ότι «αυτές οι δύσκολες, σκληρές ώρες που περνά ο ελληνικός λαός δεν θα διαρκέσουν για πολύ».

Γνωρίζει κάτι; Προφανώς ναι, λένε οι στενοί του συνεργάτες που θεωρούν ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει και δεν αποκλείεται και εντός των επόμενων 48 ωρών να φθάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Εάν αυτό γίνει, θα πρόκειται για μια ικανοποιητική εξέλιξη, διότι σε διαφορετική περίπτωση, εάν έως το τέλος της εβδομάδας, υπάρχει κωλυσιεργία και οι πιστωτές βάζουν εμπόδια, απλά για να μην κλείσει η συμφωνία, η κάθε πλευρά θα αναλάβει τις ευθύνες της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να πατηθεί το…κουμπί και να σκληρύνει και άλλο η στάση της Αθήνας και ο Αντ. Σαμαράς να θέσει τους πιστωτές ενώπιον των ευθυνών τους έναντι μιας χώρας που έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια με απίστευτες θυσίες.

Τα σενάρια αυτά δεν συζητούνται ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αυτό που προέχει είναι να επέλθει συμφωνία, για την οποία παλεύουν όλοι στο πρωθυπουργικό γραφείο, χωρίς εξαιρέσεις!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα