Έτοιμη να... ρίξει στο καναβάτσο τον Τσίπρα η ΝΔ

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα η ηγεσία της Ν.Δ., η οποία θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την στρατηγική ανάδειξης της θεωρίας ότι είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να ενώσει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και να βγάλει την χώρα από την κρίση.

«Κάθε μέρα που περνάει γίνεται σαφές ότι ο κ. Τσίπρας είναι εδώ και καιρό μέρος του προβλήματος της χώρας – το μεγαλύτερο πρόβλημα, για την ακρίβεια»

λένε από την Πειραιώς και τονίζουν με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός έχει σπαταλήσει πλέον το πολιτικό του κεφάλαιο.

«Η εικόνα του στα μάτια της πλειονότητας των πρώην ψηφοφόρων του έχει καταρρεύσει οριστικά (όπως επιβεβαίωσε και πρόσφατη έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» – εταιρεία και εφημερίδα μάλλον φιλικές στον ΣΥΡΙΖΑ) και οι επιλογές του αρχίζουν να αμφισβητούνται και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι αδιανόητο πριν από λίγο καιρό. Ένας πρωθυπουργός χωρίς πολιτικό κεφάλαιο και αξιοπιστία δεν μπορεί να ηγηθεί μιας δύσκολης εθνικής προσπάθειας» αναφέρουν επιτελικά στελέχη της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας δεν εκπέμπει σταθερότητα αλλά δίνει συνεχώς την αίσθηση ότι μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να επαναφέρει στη χώρα τις συνθήκες του 2015 που γύρισαν πίσω την οικονομία. «Αντί να δημιουργεί ένα περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας που θα διευκόλυναν τις απαιτούμενες αλλαγές και κυρίως επενδύσεις, προκαλεί ανησυχία για την πορεία της χώρας» λένε.

Η επόμενη περίοδος θεωρούν στη Ν.Δ. θα είναι ιδιαίτερης οξύτητας, καθώς ο Αλ. Τσίπρας επενδύει σε ζητήματα που απλώς στηρίζουν το πολιτικό του αφήγημα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής του στην οικονομία. Και αυτό την ώρα που η πολιτική του έχει γονατίσει την πραγματική οικονομία από τους φόρους, έχει εκτροχιάσει το ασφαλιστικό και συνθλίβει τους ελάχιστους που έχουν ακόμα απομείνει ενεργοί στην οικονομία. Την ώρα που παριστάνει τον αδέκαστο με του φοροφυγάδες και την αδιαφάνεια, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή και ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Και όπως λέει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Αλ. Τσίπρας λειτουργεί πολωτικά και διχαστικά, με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά των αντιπάλων του. «Θέλει να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα, πιστεύοντας ότι έτσι θα συσπειρώσει την εναπομείνασα βάση του και θα πλήξει και τη Ν.Δ. ρίχνοντάς την και αυτήν στη λάσπη, ώστε να μην μπορεί να ξεδιπλώσει τη στρατηγική της» υπογραμμίζουν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. τονίζοντας όμως ότι το κόμμα και ο πρόεδρός του δεν θα πέσουν στην παγίδα του Μαξίμου.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα