Ραγδαίες οι εξελίξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς η πίεση που ασκείται από αστυνομικές και δικαστικές αρχές αποκαλύπτει σημεία και τέρατα.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δολοφόνου αποκάλυψε τα 6 πρόσωπα που μίλησαν μαζί του πριν τη δολοφονία, ένας εκ των οποίων είναι ο Γ. Πατέλης, επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας. Όλοι τους θα κληθούν σε ανάκριση ενώ αίρεται το απόρρητο των τηλεφώνων και των 6 ώστε να διαπιστωθεί με ποιους μίλησαν, κυρίως

αν είχαν επικοινωνία με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει κατάθεση – βόμβα ανθρώπου που ξέρει πρόσωπα και πράγματα.

Στον τομέα της αστυνομικής έρευνας, σάλο προκαλούν τα ευρήματα από γραφεία και σπίτια νεοναζιστών. Ειδικά η υπόθεση του Αγρινίου οδηγεί πλέον στο συμπέρασμα ότι και αστυνομικοί έχουν σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση. Στα γραφεία της Τ.Ο. Αγρινίου βρέθηκαν 390 ασπίδες, 2 κράνη, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, 3 ξύλινοι ράβδοι, 5 στιλιάρια κι ένα τσεκούρι. Επίσης αστυνομικό πηλίκιο, κράνος με 2 καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγετικά φυσίγγια τα οποία ανήκουν σε αστυνομικό ο οποίος και συνελήφθη. Είναι ο πρώην φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα γιατί είχε πάρει μέρος σε επεισόδια κατά μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Χθες, στο σπίτι 40χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στο Ρέθυμνο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πολεμικό τουφέκι εκτόξευσης σφαιριδίων, τύπου Μ-16, με κενό γεμιστήρα, εύχρηστο πιστόλι εκτόξευσης σφαιριδίων, χωρητικότητας 30 σφαιριδίων, κενός γεμιστήρας του πιστολιού, ταχυγεμιστήρας χωρητικότητας 90 σφαιριδίων, που περιείχε 33 σφαίρες, εννέα φυσσίγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm, πτυσσόμενο μαχαίρι τύπου σουγιάς μήκους 25 εκατοστών, δερμάτινο μαστίγιο, επιχειρησιακή εξάρτηση, τύπου γιλέκου, χρώματος χακί, φέρουσα θήκες γεμιστήρων και πιστολιού, έντυπο υλικό της Χρυσή Αυγής και 18 ξύλινα κοντάρια.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για… είδη οικιακής χρήσης αλλά για εξοπλισμό πολέμου.

Έρευνα για διασύνδεση της Χ.Α. με λιμενικούς διεξάγεται εξάλλου τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή στάθηκε υπόθεση πριν από ένα χρόνο όπου αφίσες της Χρυσής Αυγής είχαν τυπωθεί πάνω σε υπηρεσιακά έγγραφα του Λιμενικού Σώματος, μη διαβαθμισμένα που αφορούσαν τη διακίνηση αναλώσιμων, έγγραφα στα οποία μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία και έφεραν μάλιστα και αριθμό πρωτοκόλλου .Το Λιμενικό πάντως σε ανακοίνωσή του τονίζει πως αναφορικά με καταγγελίες για φερόμενη διασύνδεση στελεχών Λ.Σ. με τη Χρυσή Αυγή, κατόπιν έρευνας που διεξήγαγε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, ξεκαθαρίζεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να καθιστούν βάσιμες τις καταγγελίες αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα