Ο ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε Χρυσή Αυγή;

Από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν στις 17 Ιουνίου 2012 με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες, προκύπτει ότι ο ένας στους

δύο αστυνομικούς ψήφισε Χρυσή Αυγή!!!

Τα τμήματα αυτά - από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα - βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κατά μέσον όρο σε καθένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει από τους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψήφισαν σε αυτά κυμαινόταν από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Σε όλα αυτά τα τμήματα λοιπόν η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό από 17,2% ως 23,04%. Για να γίνει αντιληπτή η σύγκριση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά εκλογικά τμήματα, όπως το 804 και το 805, το ποσοστό αντίστοιχα της Χρυσής Αυγής ήταν 5,35 και 6,57%. Παρόμοια διαφοροποίηση και μαζική ψήφος στη Χρυσή Αυγή είχαν προκύψει σε εκλογικά τμήματα της Καισαριανής, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, όπου και πάλι ψήφιζαν χιλιάδες αστυνομικοί των συγκεκριμένων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα της ΕΛ.ΑΣ., «το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι εξαιρετικά μεγάλο σε νεαρούς αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, στα ΜΑΤ και ΥΑΤ, στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, σε αστυνομικά τμήματα και αλλού. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, ούτε ότι μπορείς να δεις σύμβολα της Χρυσής Αυγής σε δεκάδες προφίλ αστυνομικών στο Facebook. Είναι και όσα πληροφορούμαστε ότι συζητούν μεταξύ τους ή ότι πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις της οργάνωσης σε κεντρικό ή περιφερειακό επίπεδο. Έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις στο παρελθόν όπου αστυνομικοί κάνουν τα “στραβά μάτια” σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα όμως θα ήταν μεγαλύτερο αν αυτά τα άτομα δεν υπάκουαν στις εντολές αξιωματικών και της ιεραρχίας και έτσι δεν τιθάσευαν τα συγκεκριμένα πιστεύω τους στη διάρκεια των υπηρεσιακών καθηκόντων τους».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531543

Keywords
Τυχαία Θέματα