Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, σημαίνοντας συναγερμό στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν, πιθανότατα διερχόμενοι με όχημα, στο σημείο όπου υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Με βάση πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι δράστες πυροβόλησαν από την πλευρά

της Ζωοδόχου Πηγής και πιθανόν ήταν δύο άτομα.

Επί τόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

Οι αστυνομικοί στόχος της ένοπλης επίθεσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

Μέχρι στιγμής, στο σημείο από όπου ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο που πιθανόν να είναι καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.

"Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα"

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον. Εδώ και λίγη ώρα πάντως αναζητείται από την Άμεση Δράση μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη ο Ν. Τόσκας

Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα με το αεροπλάνο των 21.30 απόψε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Φ. Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι

"Θα μπορούσαμε να είχαμε θύματα, τα γραφεία ήταν σε λειτουργία", τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ' επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά.", δήλωσε, ακόμη, η κα. Γεννηματά, σε τηλεοπτική παρέμβασή της στον ΑΝΤ1. "Δεν επικοινώνησε ούτε ο πρωθυπουργός., ούτε ο αρμόδιος υπουργός μαζί μας", δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματα στον ΣΚΑΙ. "Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε" ανέφερε.

"Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη", ανέφερε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος.

"Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ", ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

"Ακούσαμε πυροβολισμούς. Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ", είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: "Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη" κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Την απομάκρυνση Τόσκα ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την απομάκρυνση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

"Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν. Τόσκας. Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις" δήλωσε κ. Θεοδωράκης.

Ν. Ανδρουλάκης: Η ολιγωρία μετατρέπει τις μολότοφ σε Καλάσνικοφ

Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας, τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ, σημειώνει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει τα εξής:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου η προοδευτική παράταξη γίνεται ενιαία, δυναμώνει, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους Έλληνες.

Το φαινόμενο των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ".

Γ. Καμίνης: Το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν οι δράστες

"Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας", αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και προσθέτει:

"Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη".

Μαξίμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ" αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

Ενημερώνει δε πως ο Πρωθυπουργός, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΝΔ: Η αποψινή επίθεση δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

"Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ", τονίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

"Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κ. Μητσοτάκης: "Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας"

"Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του", αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

ΚΚΕ για επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: "Ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν"

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο και αναφέρει σε σχετικό σχολιό του πως "πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν".

ΔΗΜΑΡ: Η δημιουργία ενός "οικοσυστήματος ζούγκλας" δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με αυτόματα όπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αστυνομικοί και περίπου 30 εργαζόμενοι στα γραφεία βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προστατέψει από ένοπλες ομάδες" αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

"Η δημιουργία όμως ενός "οικοσυστήματος ζούγκλας" δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις βίας που αν συνεχιστούν σύντομα θα γίνουν και δολοφονικές. Οφείλει να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της. Η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών και προτεραιότητα για όλους όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου. Η εμφατική αδυναμία να αντιμετωπιστεί το γαϊτανάκι των επιθέσεων πλήττει ξεκάθαρα τη δημοκρατία. Επιτέλους δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή στην βία! Η επίθεση έγινε μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το debate της κεντροαριστεράς. Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι οι σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν δημοκρατική και προοδευτική απάντηση στις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει" αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

ΑΝΕΛ: Ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δήλωση της για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

"Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί", προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημειώνει: "Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια". Όπως προσθέτει ο κ. Καμμένος, "κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ".

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ΠΑΣΟΚ, γραφεια, νεα δημοκρατια, ανεξαρτητοι ελληνες, ματ, ελασ, δραση, κρητη, αθηνα, ΑΝΤ1, σκαι, γαδα, φως, συριζα, χρεος, fake, news, νέα, τσιπρας, βουλη, twitter, ΚΚΕ, δημαρ, καμμενος, capital, καμινης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, σχεδιο αθηνα, αστυνομια, αυτοκινητο, γνωμη, δημοκρατια, δημοκρατικη αριστερα, ηγεσια, σημερινη, σκαι, τυχη, υψος, φως, ωρα, news, αδυναμια, αεροπλανο, ανδρουλακης, απε, αφορμη, βομβες, βραδυ, γεγονος, γινει, γινεται, δυστυχως, δηλωση, εγινε, εγγραφα, εδαφος, ειπε, ελασ, εβδομαδα, ενεργεια, ενημερωση, εξελιξη, επικοινωνια, ερευνες, ερχονται, ζητα, ζωοδοχου πηγης, υποθεση, θεοδωρακης, θυμιζει, καμερες, κυβερνηση, μαξιμου, ματ, μητσοτακης, μολοτοφ, νικο, οχημα, συνεχεια, συντομα, σοου, σχεδιο, φυγη, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, κωνσταντινος, αγνωστο, ασφαλεια, δικαιωμα, επεισοδια, fake, μπροστα, παυλος, πηγες, πληροφοριες, υλικο
Τυχαία Θέματα
Πυροβολισμοί, ΠΑΣΟΚ, Χαρ, Τρικούπη,pyrovolismoi, pasok, char, trikoupi