Πυρ, γυνή και… Ακης!

Κόρη, σύζυγος και θεία άναψαν «φωτιές» στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ: Οι δύο πρώτες για λόγους συναισθηματικούς, αφού η προφυλάκισή τους αποτέλεσε ισχυρό σοκ στον κατηγορούμενο για την πολύκροτη υπόθεση νομιμοποίησης μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα. Η τελευταία, η θεία της Βίκυς Σταμάτη, για λόγους που άπτονται της εξέλιξης της ποινικής του υπόθεσης, αφού πρόκειται για το πρώτο άτομο που ουσιαστικά «έδειξε» ευθέως σχέση του πρώην υπουργού με την περιβόητη offshore

Torcaso.

Η περασμένη εβδομάδα πρέπει να ήταν από τις πλέον δύσκολες στη ζωή τού άλλοτε πανίσχυρου άνδρα του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες της ζωής του, σύζυγος και κόρη, οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού ενδεχομένως να του προκάλεσε μεγαλύτερο πλήγμα ακόμα και από το άκουσμα της απόφασης του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για τη δική του προσωρινή κράτηση.

Χαρακτηριστικό είναι το ξέσπασμά του και οι δηλώσεις περί «ανθρωποφαγίας», λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της εικόνας της Αρετής Τσοχατζοπούλου να λαμβάνει την… άγουσα προς τη φυλακή, με κλαμένα μάτια και με χειροπέδες (αντίθετα από τη Βίκυ Σταμάτη που -όπως και ο σύζυγός της- δεν βίωσε την εμπειρία των χειροπέδων στους καρπούς της).

Είναι σχεδόν βέβαιο ωστόσο ότι οι δύσκολες ημέρες για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν τελείωσαν εδώ. Την ερχόμενη εβδομάδα, η ανακριτική διαδικασία για τη ζοφερή υπόθεση με το «πλυντήριο» μαύρου χρήματος, που οδήγησε στον Κορυδαλλό τη μισή οικογένεια Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να περάσει σε νέα φάση, από την οποία δεν αποκλείεται να προκύψει ένα ακόμα πιο βεβαρημένο κατηγορητήριο για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση ή και να διευρυνθεί ο αριθμός των τελευταίων.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των απολογιών, το ενδιαφέρον του ειδικού ανακριτή Γ. Μαλλή θα εστιάσει πλέον στην αξιολόγηση κρίσιμων στοιχείων της δικογραφίας -που βρίσκονται ή αναμένεται να φθάσουν σύντομα στα χέρια του- τα οποία, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, θα ανοίξουν το δρόμο για την «ενίσχυση» των κατηγοριών και να αποκαλύψουν νέα πρόσωπα που είχαν θέση και ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε ως πλυντήριο για «μίζες».

Μεταξύ των στοιχείων που αναμένει ο ανακριτής είναι τα ευρήματα από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και γραφεία κατηγορουμένων, μετά το μπαράζ συλλήψεων της Μεγάλης Εβδομάδας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αποδεικτικά κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, βιβλιάρια, έγγραφα για offshore κ.λπ.

Επίσης, ο ανακριτής αναμένει το πέρας του φορολογικού ελέγχου και του «ξεσκονίσματος» της περιουσιακής κατάστασης της Αρετής Τσοχατζοπούλου και του Γιώργου Σαχπατζίδη από το ΣΔΟΕ, ένα πόρισμα που οι εισαγγελείς Κυβέλου και Σίσκου, οι οποίες διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα, έχουν χαρακτηρίσει κρίσιμο για την πλήρη διαλεύκανση των διαδρομών του βρόμικου χρήματος.

Προς το παρόν, πάντως, ο Ακης Τσοχατσόπουλος μάλλον δεν ανησυχεί τόσο για τις επικείμενες ανακριτικές εξελίξεις όσο για τον αντίκτυπο που θα έχει η προφυλάκιση της γυναίκας και της κόρης στη ζωή τ

Keywords
Τυχαία Θέματα