Ψηφίστε όποιο μνημόνιο θέλετε, αρκεί να μην «μπουκάρει» ο Λάμπης στο Ραδιομέγαρο…

Αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί και παρά τις αντιδράσεις όχι μόνο των ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να περάσουν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής (πρόεδρος) και Λάμπης Ταγματάρχης (διευθύνων σύμβουλος).

Οι δύο άνδρες θα περάσουν το κατώφλι της αίθουσας της πρώην Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, με τον κουρνιαχτό να έχει σχετικά κοπάσει αν και το ανέκδοτο που κυκλοφορεί

στην Κουμουνδούρου, το Μαξίμου και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ είναι «υπογράψτε όποιο μνημόνιο θέλετε, μην φέρετε όμως τον Λάμπη στην Αγία Παρασκευή».

Πάντως πρέπει να τονίσουμε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ασκηθεί μεγάλη πίεση προς το πρόσωπο του υποψήφιου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη ο οποίος κατά τους ΣΥΡΙΖαίους συνιστά εσωκομματικό casus belli, κάτι σαν τους παλιούς ΠΑΣΟΚους που ωστόσο βρίθουν στα όργανα του κόμματος κυρίως δε στο υπουργικό συμβούλιο και την Κ.Ο..«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλετε σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα». Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός τους υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης, να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.. «Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων. Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των.. πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ, η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης».

«Η επόμενη φορά που θα συναντηθούμε», είπε ο Πρωθυπουργός, «θα είναι στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα