«Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία» λέει η κυβέρνηση

19:26 5/5/2015 - Πηγή: Antinews

«Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία» υπογραμμίζει το Μαξίμου μετά το σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε 80.000 ευρώ το Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Ο υπουργός που «φωτογραφιζόταν» στο δημοσίευμα διαψεύδει κάτι τέτοιο και απειλεί με μηνύσεις, ενώ βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

καλούν κυβέρνηση και υπουργό να δώσουν εξηγήσεις και υπογραμμίζουν ότι «εάν είναι αλήθεια, γίνεται μείζον ηθικό ζήτημα το οποίο δεν επιτρέπει στο συγκεκριμένο πρόσωπο να παραμείνει στη θέση του».

«από ότι φαίνεται η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης και κατηγορούν «το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» ότι συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι "βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα". Εν συνεχεία, όπως συμπληρώνουν, όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

"Ας τους γίνει σαφές όμως", υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές: "Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία". Σημειώνουν δε ότι το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: "Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;".

"Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα", τονίζουν και σημειώνουν πως αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου."Αν δεν έχει", υπογραμμίζουν, "οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο»".

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Το στέλεχος της κυβέρνησης που φωτογραφιζόταν από την εφημερίδα δήλωσε σήμερα πως διαψεύδει το δημοσίευμα προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα κινηθεί νομικά σε περίπτωση που αναφερθεί το όνομά του.

"Το δημοσίευμα που αναφέρεται σε μεταφορά ποσού 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου εντός του Μαρτίου το διαψεύδω τελείως και αν χρησιμοποιηθεί το όνομά μου θα κινηθώ εναντίον οποιασδήποτε εφημερίδας", τονίζει.

Το κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στην εφημερίδα πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό σε άλλη όμως χρονική περίοδο όταν δεν ήταν δηλαδή μέλος της κυβέρνησης ενώ ανοιχτό άφησε και το ενδεχόμενο να έχουν μεταφερθεί χρήματα από συγγενικό του πρόσωπο λέγοντας μάλιστα ότι αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

"Κατά τη διάρκεια που αναφέρεστε και από τότε που είμαι στην κυβέρνηση δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις. Δεν υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο. Διαψεύδω αυτό που γράφετε, δηλαδή τη μεταφορά 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου για την περίοδο που είμαι στην κυβέρνηση", σημείωσε.

Η αποκάλυψη του θέματος έχει προκαλέσει στο μεταξύ πολιτική θύελλα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προσφέρει νομική κάλυψη στην εφημερίδα αν θέλει να δημοσιευτούν τα στοιχεία.

"Αναπληρωτής υπουργός που εικάζεται ότι είναι του επιτελείου που διαπραγματεύεται -μάλιστα λέγεται στα δημοσιογραφικά στέκια ότι είναι με ένα 'μ' όχι 'ν' - έβγαλε έξω 80.000 ευρώ", επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" κάλεσε την κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό να δώσουν εξηγήσεις. "Εάν είναι αλήθεια γίνεται μείζον ηθικό ζήτημα το οποίο δεν επιτρέπει στο συγκεκριμένο πρόσωπο να παραμείνει στη θέση του", είπε.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα