Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την πώληση των AIRBUS

Την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της απόφασης που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στις 23-12-2011 για το ξεπούλημα των 4 αεροσκαφών AIRBUS A340-300 επιχειρεί η κυβέρνηση, εισάγοντας σχετική διάταξη στο Κοινοβούλιο για ψήφιση. Πρόκειται για 4 αεροπλάνα τα οποία είχε υπεκμισθώσει το Δημόσιο στις Ολυμπιακές Αερογραμμές πριν αυτές ιδιωτικοποιηθούν, αλλά μετά την ιδιωτικοποίηση έμειναν στην περιουσία του Δημοσίου και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ

εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων!

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 26 του άρθρου 7 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προχθές αργά το βράδυ στη Βουλή, η επίμαχη απόφαση της ΔΕΑΑ, με την οποία κατακυρώθηκε η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών στην εταιρεία Apollo Aviation Group έναντι τιμήματος 31 εκατ. ευρώ, «κυρώνεται νομοθετικά»! Την εξέλιξη αυτή αποφάσισε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο στις 5-1-2012. Συγκεκριμένα, την ημέρα εκείνη το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση των υπουργών Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της ΔΕΑΑ για την ολοκλήρωση του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών που ακινητοποιήθηκαν το 2008 και την κατακύρωση στο συγκεκριμένο πλειοδότη.

Επιπλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ίδια μέρα ομόφωνα το θέμα να εισαχθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη Βουλή και σχετική διάταξη να περιληφθεί στο κατεπείγον πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα