Προσπαθούν να «φορτώσουν» την αποτυχία τους στους δανειστές

Μετά από το δημοσίευμα για τον πρωθυπουργό που… απείλησε τον Ολάντ με παραίτηση (κι αυτός δεν πήγε με γυναίκα εκείνη τη μέρα επειδή φοβήθηκε) η εφημερίδα Real News, του Νίκου Χατζηνικολάου, μας κάνει μια ακόμη έκπληξη.

Έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Μας οδηγούν στη δραχμή» και ρεπορτάζ για κάποιο μυστικό σχέδιο που έχουν ορισμένοι ξένοι και το οποίο οδηγεί σε Grexit.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το Μαξίμου μιλά για κρυφό σχέδιο Λαγκάρντ-Σόιμπλε" και σημειώνει το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους δανειστές: "Εφόσον

η Ευρώπη αποδεχθεί τον εκβιασμό του ΔΝΤ, ουσιαστικά θα πάψει να υπάρχει και θα αποδείξει πως θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ».

Με άλλα λόγια, το Μαξίμου κατάλαβε ότι η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε έχουν σχέδιο να πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και ο Τσίπρας αντιστέκεται και δεν θα τους κάνει τη χάρη. Όλα αυτά είναι βεβαίως διαρροές από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης που όλοι γνωρίζουν πόσο πετυχημένο είναι.

Μετά την «απειλή» του Τσίπρα για παραίτηση που όπως λέει και ο σοφός λαός «χ…ε η φοράδα στ’ αλώνι», ένα άλλο «ρεπορτάζ» έρχεται ουσιαστικά να «ξεπλύνει» τις τραγικές ευθύνες του πρωθυπουργού και της παρέας του για το χάλι της Ελλάδας.

Το άρθρο είναι τόσο πονηρό που είναι έτσι κι αλλιώς η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον Τσίπρα. Αν μας πετάξουν έξω από το ευρώ θα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι και η σκληρή Λαγκάρντ που είχαν αυτό το σχέδιο και το πέτυχαν διαλύοντας την Ευρώπη.

Αν πάλι την γλιτώσουμε στο παρά πέντε θα είναι ο Αλέξης ο μεγάλος «παίκτης» που κατάφερε να αποτρέψει τα μυστικά σχέδια Σόιμπλε – Λαγκάρντ.

Βρε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Βρήκατε στο Μαξίμου κορόιδα και πάτε να τα δουλέψετε με τις εφημερίδες σας;

Κατ’ αρχάς το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας είναι γνωστό, το ξέρουμε εδώ και μήνες. Τι καινούργιο κομίζετε δηλαδή;

Κατά δεύτερον ποιος ευθύνεται για την κατάντια της Ελλάδας, να είναι δηλαδή ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία ξανά μέσα σε ένα χρόνο; Φταίει η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε που το… asset του Τσίπρα, ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης διέλυσε την οικονομία πέρυσι; Να θυμίσουμε ότι ο κύριος «καθηγητής» ήταν τακτικός θαμώνας στο «πλυντήριο» - εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου.

Άραγε φταίνε οι σκληροί δανειστές που έχει αποτύχει πλήρως και η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Αν δηλαδή είχε κλείσει τη συμφωνία τον Οκτώβριο – Νοέμβριο ποιος θα μιλούσε ξανά για έξοδο από το ευρώ; Και στο κάτω – κάτω μήπως έχουν δίκιο οι ξένοι που δεν μας εμπιστεύονται όταν ο ένας τους παρακολουθεί με κοριούς, ο άλλος τους γράφει με κασετοφωνάκια και ο τρίτος τους κοροϊδεύει στα Eurogroup; Οι δανειστές ξέρουμε από την αρχή ότι είναι σκληροί και θα παίξουν με τους δικούς τους όρους. Η ελληνική κυβέρνηση της αριστεράς τι έκανε για να «αφοπλίσει» τον κάθε Σόιμπλε; Διόρθωσε τα κακώς κείμενα στη χώρα; Έκανε περικοπές δαπανών; Προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις; Έδωσε κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις;

Όχι βέβαια. Το μόνο που έκανε είναι να ανοίξει την ΕΡΤ και να δουλεύουν 2.500 άνθρωποι για ένα κανάλι που κανείς δε βλέπει. Διόρισε τις καθαρίστριες στα δικαστήρια, βόλεψε τους δικούς της ανθρώπους, προκαλεί με καθεστωτικές συμπεριφορές τύπου Πολάκη και στήνει ένα κομματικό κράτος που δεν έχει προηγούμενο.

Έκανε οτιδήποτε το οποίο θα μείωνε το δημόσιο, θα έφερνε θέσεις εργασίας, θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να εισρεύσει χρήμα στη χώρα; Όχι βέβαια. Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα τα ξέρουμε όλοι και ποιος οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τη δραχμή επίσης το γνωρίζουμε όλοι.

Δε φταίνε λοιπόν για το έγκλημα που έγινε στη χώρα οι ξένοι. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η παρέα του Μαξίμου, η τωρινή και η προηγούμενη. Φταίνε ο Αλέξης, ο Καμμένος, ο Παππάς, ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, ο Κατρούγκαλος, ο Σταθάκης κι όλοι όσοι έπαιξαν στα ζάρια το μέλλον της Ελλάδας και τώρα έρχονται να βγάλουν απ’ έξω την ουρά τους.

Δυστυχώς αυτές οι διαρροές που κάνει το Μαξίμου για τους ξένους που μας οδηγούν στη δραχμή είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Διότι δείχνουν ότι κάποιοι που είναι για το Δαφνί έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την έξοδο από το ευρώ. Και πολύ φοβούμαστε ότι το διακινούν αυτό το σενάριο για να φορτώσουν στους ξένους το βάρος της χρεοκοπίας και του Grexit.

Είναι σα να βγαίνει ο Τρικούπης και να μη λέει «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αλλά να βγαίνει και να καταγγέλλει τους δανειστές. Κοιταχτείτε στον καθρέπτη σας κύριοι του Μαξίμου κι αφήστε πια αυτά τα κόλπα, σας πήραμε χαμπάρι. Ότι κι αν κάνετε οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή που υφίσταται η χώρα κάθε μέρα που περνά, βαρύνει εσάς τους ίδιους και κανέναν άλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα