Προς ΝΔ: Η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή

Σήμερα το βράδυ θα γίνει στη Βουλή η πρώτη μονομαχία μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη με βασικό θέμα το Ασφαλιστικό. Όπως έδειξε ο πρωθυπουργός, στριμωγμένος όπως είναι στη γωνία, θα θελήσει να πολώσει το κλίμα, να υψώσει τους τόνους, να προκαλέσει τη ΝΔ να πάρει θέση σε ερωτήματα που ο ίδιος θα θέσει. Θα ζητήσει π.χ. από τον Κυριάκο να απαντήσει αν

θέλει μειώσεις στις συντάξεις ώστε να τον εξαναγκάσει να ψηφίσει το καταστροφικό σχέδιο Κατρούγκαλου. Θα του ζητήσει να απαντήσει για τα αγροτικά μπλόκα κι αν συμφωνεί η ΝΔ μ' αυτά. Και θα τον προκαλέσει σε μια μονομαχία επί παντός του επιστητού πιστεύοντας ότι έχει το χάρισμα να κερδίσει. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Τσίπρας δεν είναι και τόσο του... σαλονιού σε σύγκριση με τον Μητσοτάκη που δεν είναι και τόσο του... δρόμου.

Σε γενικές γραμμές θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να κάνει τη Βουλή «αρένα» για να μπορέσει να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Χωρίς ουσιαστικά να δίνει απαντήσεις για τα εγκλήματα του ενός χρόνου «πρώτη φορά αριστερά» και των άθλιων προτάσεων που έχει καταθέσει για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει την πρόταση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στα αδύνατα σημεία του κ. Τσίπρα. Δηλαδή τις υποσχέσεις του στους αγρότες, τότε που ανέβαινε στις καρότσες και μιλούσε στα αγροτικά μπλόκα τα οποία τώρα τον κυνηγάνε. Θα είναι και για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ ένα κρας τεστ για το πώς θα αντιπαρατεθεί στον Τσίπρα και ποια γραμμή θα ακολουθήσει το κόμμα από εδώ και στο εξής. Διότι αν επιλέξει τη συναίνεση δήθεν για το καλό της χώρας και την πιο... κεντρώα πολιτική είναι σίγουρο ότι θα πάει άπατη η ΝΔ και στις επόμενες δημοσκοπήσεις και στην κοινωνία. Ούτε βεβαίως πρέπει να μπει μπροστά στα μπλόκα, να ανέβει κι αυτός στα τρακτέρ και να μιλά ξανά για «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

Όμως, η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή και ο λόγος είναι ένας: Τον Σεπτέμβριο ο κόσμος έδωσε στον Τσίπρα τη δύναμη να συνεχίσει και να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Έδωσε δε στη ΝΔ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις Δημοκρατίες η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται. Οτιδήποτε άλλο σχήμα μόνο ελάχιστα βιώσιμο μπορεί να είναι. Πώς λοιπόν ο Κυριάκος και η ΝΔ να δώσουν λευκή επιταγή στον Τσίπρα για να προχωρήσει; Πώς να ψηφίσουν το Ασφαλιστικό και να πάνε κόντρα στην κοινωνία; Το 75% και πλέον λέει ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου είναι κακό και πρέπει να αποσυρθεί. Τι θα κάνει δηλαδή η ΝΔ, θα βάλει το κεφάλι της στον ντορβά και θα φωνάξει το δήμιο να της το κόψει;

Ο κ. Τσίπρας είχε από τις 20 του Σεπτέμβρη όλη την ευχέρεια να φέρει το νέο Ασφαλιστικό χωρίς πίεση χρόνου. Να το διαπραγματευτεί, να το διορθώσει και τον Οκτώβριο – Νοέμβριο να το ψηφίσει χωρίς να βρει αντιστάσεις. Τώρα τι θέλει δηλαδή; Να βάλει πλάτη η ΝΔ για να περάσει ένα έκτρωμα;

Αυτό το Ασφαλιστικό είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «παιδί» του Τσίπρα. Αυτό δεν ήθελε από την τρόικα; Να έχει δηλαδή την «ιδιοκτησία» του προγράμματος; Τώρα λοιπόν ας προχωρήσει μόνος του. Έχει 153 βουλευτές, ας ψηφίσουν αυτοί και μετά να δούμε αν θα μπορούν να πάνε στις περιφέρειές τους. Να μη ζητά συνενόχους και το κυριότερο, να μην μεταθέτει τις ευθύνες του στη Νέα Δημοκρατία. Ο Τσίπρας πρέπει να πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του στους Έλληνες πολίτες. Στους αγρότες που τους φλόμωσε στο ψέμα, στους επιστημονικούς φορείς και τους επαγγελματίες που τους τσακίζει στο όνομα μιας δήθεν... ταξικής αναδιανομής του πλούτου. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα που έλεγε κάποτε ο Αλέξης. Ας πάει στη Βουλή το Ασφαλιστικό και ας αναλάβουν οι 153 τις ευθύνες τους. Τότε θα δούμε πόσο συμπαγής είναι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων. Τότε θα δούμε αν υπάρχουν αντάρτες, τότε θα δουν και οι πολίτες που τσακίζονται, ποιοι βάζουν την υπογραφή τους στο έγκλημα.

Κι ας αφήσουν τους εκβιασμούς για τους κινδύνους στην οικονομία ή γιατί μπορεί να κοπούν οι συντάξεις. Όπως έστρωσε η κυβέρνηση να κοιμηθεί. Όσο για τη ΝΔ; Αν η πρώτη πράξη του νέου αρχηγού είναι να συμπορευτεί με τον Αλέξη τότε θα έχει καταφέρει καίριο χτύπημα στην προσπάθεια «ανάστασης» της τελευταίας ελπίδας που έχει η χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα