Προς ΝΔ: Χάθηκαν οι άξιοι Έλληνες;

Τα ρεπορτάζ από το «γαλάζιο» στρατόπεδο όπως λένε τη ΝΔ, αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα. Και καλά κάνουν διότι με όσα συμβαίνουν κανείς δεν αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς δεν κυβερνά.

Όμως, τα ίδια ρεπορτάζ αρχίζουν και αναφέρονται σε ονόματα που θα στελεχώσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια κι εκεί... σε πιάνει τρόμος. Κατ' αρχάς όταν γράφονται

ονόματα σημαίνει ότι τα δίνουν κάποιοι είτε για να τα προωθήσουν είτε για να τα «κάψουν». Αλλά και το ότι γράφονται έχουν μια βάση, γίνεται κουβέντα, νταραβέρι που λέει ο κόσμος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν, ακούγεται το όνομα του Γιάννη Πρετεντέρη, τώρα που κλείνει το Mega, αλλά και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ξέρετε αυτόν τον παρουσιαστή του Skai με το ιδιαίτερο ύφος. Για τον τηλεαστέρα του Mega αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει και συναντήσεις κορυφής και δεν έχει αποκλείσει τη μεταπήδησή του στην πολιτική. Για τον Μπογδάνο αναφέρεται ότι ήρθε σε επαφή με τη ΝΔ όταν συντόνισε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας. Ο δημοσιογράφος είπε σε στελέχη που δραστηριοποιούνται σε γραφεία βουλευτών της Α’ Αθηνών, με τα οποία έκανε ανοιχτή εξόρμηση μετά την εκδήλωση του Ινστιτούτου, ότι ο κ. Μητσοτάκης τού πρότεινε να κατέβει υποψήφιος. «Στην Α’ Αθηνών μεγάλωσα, είπε. «Θα το σκεφτώ».

Εκείνο το όνομα που κάνει πάταγο είναι του Σάκη Ρουβά, καθώς λένε κάποιες κακές γλώσσες, θέλει να μπει στην πολιτική και κάποιοι τον καλοβλέπουν γιατί είχε κάνει και το σποτάκι του «Ναι» πέρυσι το καλοκαίρι ενώ κάνει συχνά (όποτε μπορεί δηλαδή) παρεμβάσεις που έχουν πολιτικό περιεχόμενο.

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα που ακούγονται, μετακινήσεις βουλευτών σε εκλογικές περιφέρειες, νέα πρόσωπα που δεν τα γνωρίζει και πιθανότατα να είναι καθόλα άξιοι. Όμως, για ακόμη μια φορά η ΝΔ, όπως και όλα τα κόμματα, πέφτει στη... λούμπα των «λαμπερών» προσώπων. Διασημοτήτων όπως ο Ρουβάς ή δημοσιογράφων, ανεξαρτήτως ποια είναι η γνώση του κόσμου γι' αυτούς. Όμως δε γίνεται έτσι η επιλογή. Δεν μπορεί οι νέοι βουλευτές να είναι αντικείμενο προσωπικών επιλογών, πολιτικών διευθετήσεων, καιροσκοπικών προδιαγραφών και γενικότερα μια διαδικασία που δεν «ακούει» την κοινωνία αλλά βάζει προβεβλημένα πρόσωπα ακόμη κι αν πρόκειται για «μισητά» ή εν πάση περιπτώσει για ανθρώπους που κακό θα κάνουν στο κόμμα παρά θα το βοηθήσουν. Δεν μπορεί ένα σύγχρονο κόμμα που θέλει να τα αλλάξει όλα να επιλέγει τον Ρουβά γιατί θα τον ψηφίζουν οι... 17χρονες Ρουβίτσες αλλά αυτός θα ψηφίζει κρίσιμα για την Ελλάδα νομοσχέδια. Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τους ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους και λοιπούς «επωνύμους» που καταλαμβάνουν θέσεις στη Βουλή αλλά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε. Χάθηκαν τα Ελληνόπουλα που είναι πετυχημένα στο χώρο τους αλλά παντελώς άγνωστα γιατί δεν έχουν μέρα – νύχτα μια κάμερα μπροστά τους ή γιατί δεν αναφέρονται σε λεζάντες στα κουτσομπολίστικα περιοδικά;

Χάθηκαν οι άξιοι Έλληνες με τα δεκάδες πτυχία, τα ένσημα, οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» πατριώτες που θέλουν να προσφέρουν; Επιτέλους, πρέπει η ΝΔ να κάνει την αρχή και να κόψει αυτόν τον ομφάλιο λώρο πολιτικής – δημοσιογραφίας – πίστας νυκτερινών κέντρων και θεατρικού σανιδιού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα