Πρόωρη γιγαντομαχία Μπάγερν-Ρεάλ

Το ζευγάρι που όλοι ονειρεύονταν να δουν στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε η κλήρωση των ημιτελικών της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς η έκπληξη της χρονιάς και επίσης κάτοικος Μαδρίτης η Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο Τσέλσι.

Ρεάλ και Μπάγερν θα αναμετρηθούν για 20η φορά στην ιστορία τους στην διοργάνωση. Πέντε απο αυτές ήταν ημιτελικοί και οι Βαυαροί είναι οι κυρίαρχοι, καθώς προκρίθηκαν στον τελικό τέσσερις φορές (1976, 1987, 2001, 2012) και οι Ισπανοί μόλις μία (2000). Συνολικά οι Γερμανοί

μετρούν 11 νίκες (2 ισοπαλίες - 7 ήττες) με την πιο συγκλονιστική να είναι αυτή του ημιτελικού της σεζόν 2011-12 όταν και είχαν αποκλείσει τη Ρεάλ στα πέναλτι! Για τους Βαυβαρούς οι συγκεκριμένοι τελικοί έχουν ακόμη ένα κίνητρο αφού αν φτάσουν τελικό και πάρουν το Κύπελλο θα γίνουν οι πρώτοι που το κατακτούν δυο συνεχόμενες φορές με τη σημερινή του μορφή. Όσο για τη Ρεάλ το συγκεκριμένο τρόπαιο έχει να εμφανιστεί στη συλλογή τους από το 2002.

Προηγούμενα έχουν και η Ατλέτικο με την Τσέλσι. Οι «ροχιμπλάνκος» που κάνουν μια ονειρική σεζόν, διέσυραν τους Λονδρέζους το 2012 στο Μονακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Super Cup, επικρατώντας με 4-1!

Άλλη μια φορά έχουν συναντηθεί σε φάση ομίλων (2009-10), με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να αποσπά ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα