Συγκεντρωσεις κατα της μερκελ στο κεντρο της αθηνας...

20:29 11/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Παρά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ -όποτε και η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει ...
από τη χώρα μας- διαδηλωτές έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα έκλεισε η οδός Σταδίου, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό
«Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Κατεχάκη», «Σύνταγμα» και «Ακρόπολη».

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη «στήριξη» της Γερμανίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν από τις 17:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 17:30 είναι σε εξελίξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και προβολή ταινίας στα Προπύλαια, ενω σε συγκέντρωση καλούν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση είχε απευθύνει και η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς η επίσκεψη της Μέρκελ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 μηνών από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δούρου: Έχουμε κρίση Δημοκρατίας

Για κρίση δημοκρατίας έκανε λόγο η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, τονίζοντας: «Δεν είναι αυτονόητο ότι στην προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ μπορείς να περπατάς ελεύθερα στα πεζοδρόμια, επειδή έρχεται μια Ευρωπαία ηγέτης».

Παράλληλα, η κ. Δούρου κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι «επιλέγει να γίνει από εκφραστής πολιτικών λιτότητας, εκφραστής των ψευδών πολιτικών του κ. Σαμαρά».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της Μέρκελ, για την πολιτική της Γερμανίας που θέλει την Ελλάδα προτεκτοράτο».

«Η κ. Μέρκελ είναι εκπρόσωπος μιας Ευρώπης που εκπέμπει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αυταρχισμό και ακροδεξιά. Εμείς εκφράζουμε και θέλουμε να εκπροσωπήσουμε μια άλλη Ευρώπη, αυτή της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Θέλουμε την Ελλάδα της προοδευτικής ανατροπής ενάντια στη γερμανική πολιτική της λιτότητας του άγριου νεοφιλελευθερισμού και της νεοαποικιοποίησης» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα