Προκαλούν την κοινωνία με τα αιτήματά τους οι αγρότες

Έχουμε ξαναγράψει για τους αγρότες. Συμπαθείς, εργάζονται σκληρά, πολλοί από εμάς προέρχονται από αγροτικές οικογένειες. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει να δουν και οι ίδιοι πραγματικά τι είναι αυτό που θέλουν και πώς θα εξακολουθήσουν να έχουν ένα επάγγελμα που τους δίνει ένα κομμάτι ψωμί.

Παράλληλα, θα πρέπει να δουν και τη μεγαλύτερη εικόνα, για την ελληνική κοινωνία, την οικονομία, πώς είναι σήμερα η χώρα, ποιοι έχουν υποστεί απίστευτα δεινά κ.λπ.

Πήγαν λοιπόν να συζητήσουν με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, προφανώς πιστεύοντας ότι αφού δεν τους άκουσε ο Στουρνάρας

και οι υπόλοιποι, θα τους άκουγε ο Καράογλου. Και τι πιστεύετε ότι ζήτησαν:

1. Όχι στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από όσους εξ αυτών έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ.

2. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί).

3. Παύση των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία

4. «Κούρεμα» 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ

Στη συνέχεια παρέταξαν τρακτέρ και προειδοποίησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Αν πούμε ότι το τρίτο αίτημα είναι δίκαιο (αν και υπάρχουν και πολλοί αγρότες που δεν πληρώνουν γιατί δεν γουστάρουν) τα άλλα τρία αιτήματα τα διαβάζουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και βγάζουν φωτιά από τ' αυτιά τους από την οργή.

Διότι κι εγώ θα ήθελα αφορολόγητο 25.000 ευρώ (επομένως δεν θα πληρώσω ούτε ένα ευρώ φόρο αφού δε νομίζω να υπάρχουν οικογένειες με ένα παιδί και τέτοιο ετήσιο εισόδημα.

Θα ήθελα επίσης να μην τηρώ βιβλία εσόδων – εξόδων και το βασικότερο. Πόσο πολύ θα ήθελα να μου κουρέψουν ένα δάνειο 150.000 ευρώ που πήρα για να αγοράσω ένα σπίτι την εποχή που στην Ελλάδα γεννούσαν και τα κοκόρια, αλλά τώρα δεν έχω να πληρώσω τη δόση.

Εν πάση περιπτώσει οι αγρότες θα πρέπει να σοβαρευτούν. Να έχουν αιτήματα που μπορούν να υλοποιηθούν αλλά και που δεν θα προκαλούν την υπόλοιπη κοινωνία, ειδικά ιδιωτικούς υπαλλήλους που δεν μπορούν να κάνουν ούτε απεργία για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, πόσο μάλλον να κλείσουν τους δρόμους.

H εποχή του «λεφτά υπάρχουν» πέρασε, ας κοιτάξουν λοιπόν να εκσυγχρονίσουν τις παραγωγές τους, να βρουν καινοτόμες ιδέες και να... εκπλήξουν όλη την κοινωνία παρά να την προκαλούν βάναυσα.

Α.Ψ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα