Προεκλογικό μαγαζί στήνει το ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Επί δύο και πλέον χρόνια το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να απαξιώσει το προσωπικό των ΕΔ και να υποβαθμίσει το κύρο τους στην Ελληνική κοινωνία με  απαράδεκτες για μια κυβέρνηση εκφράσεις όπως « «απλοί δημόσιοι υπάλ-ληλοι», «αυτιστική νοοτροπία»,«το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του λαού» και με ενέργειες που τους έβαλαν στη πρώτη γραμμή των οικονομικών χαρα-τσιών του 1ου μνημονίου. Τώρα ο κ. Βενιζέλος

και τα φερέφωνα του δείχνουν όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον για αυτό το προσωπικό .

Συγκεκριμένα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ελέγξουν τις κρίσεις ώστε «να έχουν στο χέρι» τους υπό προαγωγή αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και αφού δεν το κατάφεραν (εκτός της πραξικοπηματικής εξέτασης των επανακρίσεων,που δεν θα πρέπει να υπογραφούν από τον κ. Υπουργό πριν τις εκλογές) , τώρα προσπαθούν να προωθήσουν τις ετήσιες μεταθέσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν αφού θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Έτσι χθες εκδόθηκε σήμα από το ΓΕΕΘΑ που καθοδηγεί τα επιτελεία να προχωρήσουν στη σχεδίαση και υλοποίηση «των απαραίτητων» μεταθέσεων που δεν επηρεάζονται από τις κρίσεις. Πόσο ψευδεπίγραφο είναι αυτό!. Όλες οι μεταθέσεις επηρεάζονται από τις κρίσεις αφού δεν έχει σχέση μόνο με τους μετατιθέμενους αλλά και με το ποίοι είναι στα συμβούλια μεταθέσεων και λήψεως αποφάσεων. Και ποίοι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιές είναι απαραίτητες. Οι ίδιοι που μέρες τώρα προσπαθούν να πείσουν την πολιτική ηγεσία και με δημοσίευματα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ότι θα πρέπει να επιλεγούν οι νέοι Διοικητές, τα εξωτερικά, οι μοίραρχοι, να μετακινηθούν οι δυσμενείς φρουρές, να γραφτούν τα παιδάκια στα σχολεία και ότι άλλο «κλαυθμό και οδυρμό» μπορεί να σκεφτεί το γκεμπελικό μυαλό τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι να εγκλωβίσουν την πολιτική ηγεσία, να ενεργοποιήσουν τον προεκλογικό «ρουσφετολογικό» (φαντάζομαι δεν θα παρεξηγηθούν) μηχανισμό τους και να εξασφαλίσουν την συνέχεια ελέγχου καίριων πόστων στο στράτευμα αφήνοντας μερικά ψίχουλα για την επόμενη κυβέρνηση. Το σήμα απλώς τους νομιμοποιεί. Φαντάζομαι ότι ο κ. Υπουργός δεν θα επιτρέψει να συμβούν αυτά.

Αναλυτικότερα το ΠΑΣΟΚ , με στρατηγικούς όρους, χρησιμοποίησε τρείς γραμμές άμυνας για να επιτύχει τους προαναφερόμενους στόχους του, ως ακολούθως :

1η γραμμή άμυνας

Η μεθόδευση ήταν άριστη εκ μέρους τους . Είναι γνωστός  ο πραξικοπηματικός τρόπος  με τον οποίο εξετάσθηκαν στις 23-2-12 από τον Α/ΓΕΕΘΑ στο ΣΑΓΕ οι επανακρίσεις και κρίσεις με οριζόντια καρατόμηση* όλων των  δυσμενώς κριθέντων στελεχών το ’10 και ’11, με σκοπό να τους εξοντώσουν αλλά και να προϊδεάσουν ότι επίκεινται οι κρίσεις  την επομένη εβδομάδα. Την ίδια ημέρα προετοίμαζαν τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία  που σταμάτησαν την επομένη (24-2-12) με την  έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά (ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί και για τις  απαράδεκτες και αντιδεο-ντολογικές μεθοδεύσεις  που προωθούσαν στο ΓΕΕΘΑ και για τα οποία αναλυτικά αναφέρθηκε το ANTINEWS). Έτσι αναγκαστικά στις 24-2-12 δόθηκε εντολή να προωθηθεί σχετική τρο

Keywords
Τυχαία Θέματα