Πουτζντεμόν: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Μαδρίτης, δεν ζητάω άσυλο στο Βέλγιο

"Αβάσιμες" χαρακτήρισε σήμερα τις κατηγορίες κατά της καταλανικής ηγεσίας, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες.

Ο Πουτζντεμόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου έκανε δεκτή την "δημοκρατική πρόκληση" για εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου τις οποίες προκήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμεί

να αποφύγει την Δικαιοσύνη.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι δεν ζητάει άσυλο στο Βέλγιο και ότι ήρθε στις Βρυξέλλεςγια να θέσει το θέμα τηςΚαταλονίας"στην καρδιά της Ευρώπης"."Βρίσκομαι εδώ για να δράσω σε πλήρη ελευθερία και ασφάλεια και γιατι το καταλονικό ζήτημα είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα", είπε χαρακτηριστικά.

"Μέρος της καταλανικής κυβέρνησης θα παραμείνει στην Βαρκελώνη για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα επιστρέψει στην Καταλονία όταν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες "εγγυήσεις" για μια δίκαιη αντιμετώπιση από την ισπανική δικαιοσύνη.

Όπως είπε πρέπει να "καθυστερήσει" η ανεξαρτησία της Καταλονίας προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Η Ισπανία ακύρωσε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Εν τω μεταξύ το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στην οποία προχώρησε το κοινοβούλιο της περιφέρειας στις 27 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Μερικές ώρες αφού το καταλανικό κοινοβούλιο είχε ψηφίσει τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας, η ισπανική κυβέρνηση διέλυσε το κοινοβούλιο, καθαίρεσε την κυβέρνηση και όρισε τη διεξαγωγή περιφερειακών βουλευτικών εκλογών για τις 21 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κάλεσε την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαδέλ καθώς και άλλους πέντε εξέχοντες κοινοβουλευτικούς της περιφέρειας να καταθέσουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα