Που πήγε η «παραγωγική ανασυγκρότηση» κ. Τσίπρα;

Μπλόκα, μπλόκα παντού μπλόκα και τρακτέρ στους δρόμους. Αφανίζουν την αγροτιά και την πρωτογενή παραγωγή, αφανίζουν την Ελλάδα ακούμε στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ να λένε οι ίδιοι οι αγρότες μιλώντας on camera. Από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Πως αλλάζουν οι καιροί; Αυτή η κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου

δεν ήταν που εκλέχτηκε με το σύνθημα «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»; Το θυμάστε το τρίπτυχο του περασμένου Γενάρη; Δραστική περικοπή του χρέους, κατάργηση του μνημονίου και της λιτότητας και παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Χάρη σ’ αυτό ανήλθε στην εξουσία ο Τσίπρας έχοντας παρά το πλευρό του από τη μια τον Βαρουφάκη και από την άλλη τον Λαπαβίτσα, από τη μια τον Δραγασάκη και τον Σταθάκη και από την άλλη τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη.

Η κρυάδα για το χρέος ήρθε πολύ σύντομα και τη λούστηκε από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του ο Τσίπρας όπου σε όποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και αν πήγε με ατζέντα αυτό βρήκε κλειστές πόρτες. Στη συνέχεια έκανε την καρδιά του πέτρα και το σκίσιμο του μνημονίου έγινε σκίσιμο του καλσόν με τη μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα την επομένη του δημοψηφίσματος. Τι έμενε λοιπόν; Η σε βάθος χρόνου ανασυγκρότηση της ελληνικής παραγωγής γιατί υποτίθεται ότι θα τα έβαζε με την διαπλοκή και την εγχώρια ολιγαρχία και θα εφάρμοζε παράλληλο του μνημονίου πρόγραμμα που θα στήριζε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τους κοινωνικά αδύνατους.

Αντί αυτού ήρθε φόρος στο ντόπιο κρασί και το ποτήρι ξεχείλισε με τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τους αγρότες που φέρνει ο Τσίπρας στο πλαίσιο του μνημονίου. Και ως απάντηση σ’ αυτό έρχονται οι εικόνες απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλάδα όπου η κατεξοχήν παραγωγική ομάδα όπως οι αγρότες που ταυτόχρονα είναι και μια κοινωνική ομάδα που στήριξε μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνουν στο δρόμο και καταρρίπτουν και το τελευταίο σύνθημα του τριπτύχου της κάποτε «πρώτης φορά Αριστερά».

Ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν χρεοκόπησε ιδεολογικοπολιτικά μια κυβέρνηση. Ένας χρόνος ήταν αρκετός. Είναι και αυτό από τα ρεκόρ του Τσίπρα όπως εκείνο της πιο αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Τσίπρας για Όσκαρ χρεωκοπίας σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα