Πότε θα πούμε στην Τρόικα «άντε στο διάβολο κι εσύ και τα λεφτά σου»;

Είπε ο Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του για την άρνηση του Σόιμπλε και των δανειστών να κουρευτεί το ελληνικό χρέος. «Γιάννη ξέχνα το» του είπαν και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών, μαζί και η κυβέρνηση, δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει από το να το ξεχάσει.

Διαβάζουμε διάφορες κριτικές, σκληρές τις περισσότερες

φορές, για τη στάση αυτή της κυβέρνησης. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ κάποιοι «δημοσιογράφοι» και «μέσα ενημέρωσης» τον βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ.

Να θυμίσουμε τι ακριβώς είπε ο κ. Στουρνάρας και ουσιαστικά τι ζητά η κυβέρνηση: «Ο Πολ και η Λαγκάρντ είπαν ότι έπρεπε να σταθώ στο πλευρό τους. Είπα: Αν έρθω με την πλευρά σας, είναι κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα, αλλά είναι και κάτι που αποκλείεται να γίνει. Ο Σόιμπλε μου είπε Γιάννη ξέχνα το. Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να γίνει, τι μπορώ να κάνω;»

Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών και προκειμένου να καταλάβετε τον πράγματι ξεφτιλισμένο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική διαβάστε τι έγραψε κάποιος… Παπάς του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα: «Του Στουρνάρα δεν του άρεσε το κούρεμα. Θα δυσαρεστούσε λέει το Σόιμπλε. Κυνικός, ειλικρινής, επικίνδυνος», έγραψε ο κ. Παππάς.

Να θυμίσουμε επίσης ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης, και του Στουρνάρα είναι το κούρεμα του χρέους αλλά χωρίς νέα επαχθή μέτρα. Αλλά για να έχουμε καλό ρώτημα στο ταγκό δύο δεν χορεύουν. Μόνοι μας θα κουρέψουμε το χρέος, μονομερώς όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Την ίδια στιγμή θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα, αλλά τι νοιάζει τον κ. Παππά και τους όμοιούς του;

Δηλαδή τι πιστεύουν όλοι αυτοί που ασκούν κριτική στο τζάμπα; Ότι δεν θέλει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας ελάφρυνση του χρέους; Πώς όμως θα γίνει αυτό αν σου λένε «ξέχνα το»; Όταν το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη διετία είναι 14 δις ευρώ, δηλαδή ακόμη δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με ότι έχουμε αλλά πρέπει να δανειστούμε πώς αλλιώς θα βρεθούν τα χρήματα; Υπάρχει καμιά μαγική μηχανή που κόβει ευρώ;

Διαβάζουμε επίσης ότι η τρόικα απαιτεί υπογραφή Τσίπρα προκειμένου να συνεχιστεί η εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα. Προφανώς και δεν πρόκειται να υπογράψει κάτι τέτοιο ο Τσίπρας, όμως, αν αληθεύει αυτός ο όρος δείχνει ακριβώς και τη γύμνια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια κατηγορούν τον Στουρνάρα και την κυβέρνηση για το «ξέχνα το» του Σόιμπλε κι από την άλλη δεν δίνουν εναλλακτική λύση.

Είτε μας αρέσει είτε όχι η Ελλάδα εξαρτάται από την τρόικα μέχρι να σταθεί μόνη της στα πόδια της. Να βγει στις αγορές με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα της δίνουν αυτονομία ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να «στέλνει στο διάβολο» τους ξένους και γενικά να ζούμε με ό,τι βγάζουμε. Αλλά αυτό προϋποθέτει μεγάλες ανατροπές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Να αυξηθούν οι εξαγωγές, να γίνουμε πιο αυτάρκεις, να μειώσουμε τις δαπάνες για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, να βάλουμε φρένο στην ανεξέλεγκτη σπατάλη στην υγεία, την Άμυνα ή όπου αλλού. Τότε θα μπορεί ο κάθε Στουρνάρας να λέει στον κάθε Σόιμπλε «άντε στο διάβολο κι εσύ και τα λεφτά σου».

Μέχρι τότε, όμως, οι τζάμπα μάγκες του διαδικτύου και των εφημερίδων, που παίρνουν ακόμη διαφημίσεις από τα λεφτά που μας δίνει η τρόικα, ας σιωπήσουν γιατί είναι άσχετοι. Πολύ δε περισσότερο και ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η κρατική χρηματοδότηση (και των υπολοίπων φυσικά) προέρχεται από τα λεφτά που δανείζουν οι ξένοι.

Κι όταν θα έρθουν όλοι αυτοί με μια σοβαρή πρόταση για το μέλλον της χώρας τότε να τους ακούσουμε. Αν, όμως, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς και οι εφημεριδάδες και bloggers είναι απλά οι «μπροστινοί» του κόμματος της δραχμής τότε πρέπει να τους στείλουμε στον αγύριστο.

Η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει 50 χρόνια πίσω, έξω από την Ευρώπη, απομονωμένη και διαλυμένη. Εγιναν τόσες θυσίες για να ξεφύγει η χώρα από την… ανατολίτικη νοοτροπία της. «Ανήκομεν εις την Δύσιν» κι εκεί πρέπει να προσανατολιζόμαστε. Αν κάποιοι παίζουν στα ζάρια τη χώρα και θέλουν να την καταντήσουν Αλβανία, αυτοί πρέπει να απομονωθούν.

Μαγκιές χωρίς κόστος από ανθρώπους που δεν ξέρουν να βάζουν ούτε τα βρακιά τους, διότι μεγάλωσαν με… υπηρέτριες δεν ανεχόμαστε. Προτιμάμε τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια, ακόμη κι αν αυτή πονάει.

Keywords
Τυχαία Θέματα