Πόρτα για το χειμώνα πιάνουν… Τσίπρας και “Έθνος”

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να διανοηθεί ότι κάποτε η εφημερίδα του Μπόμπολα θα τον έκανε… τρισέλιδο. Με μια συνέντευξη – ποταμό στο Κυριακάτικο Έθνος και μάλιστα στο διευθυντή της εφημερίδας, Θ. Τσεκούρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το όραμά του για τη διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά. «Το σχέδιό μου» είναι ο τίτλος της εφημερίδας η οποία φιλοξενεί τον… ταξικό

εχθρό και μάλιστα σε χώρο που ούτε και ο… Γ. Παπανδρέου δεν είχε πάρει άλλοτε.

Φαίνεται ότι το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του κ. Τσίπρα πριν μερικές εβδομάδες στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης είχε αποτέλεσμα. Το «deal» με τον… αντισυστημικό Αλέξη πέτυχε, οι γέφυρες που ξέρει καλά να ρίχνει ο γνωστός εργολάβος έπεσαν.

Σου λέει ο Μπόμπολας. «Κι αν του κάτσει του Αλέξη και γίνει πρωθυπουργός εμείς τι θα κάνουμε; Θα χάσουμε τα έργα, θα χάσουμε την πρωτοκαθεδρία στον κύκλο των χαμένων εθνικών κατασκευαστών;» Πιάνει λοιπόν… πόρτα για το χειμώνα διότι ποτέ δεν ξέρεις.

Σου λέει ο Αλέξης: «Εγώ για να κυβερνήσω θα χρειαστώ και την διαπλοκή των Media. Μόνος μου και με την Αυγή δε γίνεται χωριό. Ας πιάσω λοιπόν κι εγώ πόρτα για το χειμώνα και όλα τα άλλα είναι για τους… χαχόλους που πιστεύουν ότι είμαι επαναστάτης και θα απαλλάξω τη χώρα από τους εθνικούς προμηθευτές.

Έτσι, λοιπόν, τα στελέχη του «Έθνους» πήγαν στα γραφεία του κ. Τσίπρα και του πήραν τη συνέντευξη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κεντροδεξιές συνιστώσες το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, είπε ότι ο Σαμαράς έχει ακροδεξιό περιβάλλον, ότι η πώληση δημόσιων οργανισμών είναι αποεπένδυση, ότι η κυβέρνησή του θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Λέει ότι θα έχει αριστερό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα, που θα κάνει τομές, θα βαθύνει τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα τέτοια.

Βεβαίως, οι δημοσιογράφοι «ξέχασαν» να τον ρωτήσουν για τις αντιδράσεις σε βάρος επενδύσεων όπως τα Μεταλλεία Χρυσού, αντιδράσεις στις οποίες πρωτοστατούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέχασαν» επίσης να τον ρωτήσουν τι θα κάνει με τους αυτοκινητόδρομους και τα άλλα δημόσια έργα, πώς θα γίνονται οι διαγωνισμοί. «Ξέχασαν» να του πουν τι σκέφτεται να κάνει με τις «δωρεάν» άδειες τηλεόρασης, για την ενέργεια στην οποία ο όμιλος Μπόμπολα έχει έντονο ενδιαφέρον.

Δεν διαφωτιστήκαμε για το τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα τέσσερα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι κατά.

Για όλα εκείνα που ενδιαφέρουν τον κ. Μπόμπολα και τις εταιρείες του δε μάθαμε αν συζήτησαν, σίγουρα στη συνέντευξη πάντως δεν γίνεται ούτε καν αιχμή.

Έτσι είναι, τα καυτά θέματα συζητούνται πίσω από τις κουρτίνες.

Τώρα αν ο Μπόμπολας βρήκε το νέο… Γιώργο Παπανδρέου και τον προωθεί θα το δούμε σύντομα. Άλλωστε, στο χώρο των επιχειρήσεων που διαπλέκονται και με τα Media δεν υπάρχουν φιλίες, παρά μόνο συμφέροντα. Αυτό που τώρα αγαπάνε και αβαντάρουν την άλλη μέρα τον θάβουν. Το γνωρίζει άραγε ο κ. Αλέξης αυτό;

Keywords
Τυχαία Θέματα