Απειλή θεωρούν πολλοί Βρετανοί τους Μουσουλμάνους

Σχεδόν τα δύο τρίτα όσων συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια «σύγκρουση των πολιτισμών» μεταξύ των Βρετανών Μουσουλμάνων και των λευκών Βρετανών, στον απόηχο της δολοφονίας του Βρετανού στρατιώτη στο Γούλγουιτς. Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι μια τέτοια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη έχει αυξηθεί κατά 9% από πέρυσι. Υπήρξε επίσης μια μικρή αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι Βρετανοί

Μουσουλμάνοι συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, στο 34%, από 30% το Νοέμβριο του 2012. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την YouGov σε 1.839 ενήλικες.

Η δημοσκόπηση θα πυροδοτήσει την ανησυχία για την έκρηξη του φυλετικού μίσους, με μία διαθρησκευτική φιλανθρωπική οργάνωση να αναφέρει τεράστια αύξηση σε αντι-μουσουλμανικά περιστατικά μετά τη δολοφονία του στρατιώτη Lee Rigby στο νότιο-ανατολικό Λονδίνο την Τετάρτη. Η Faith Matters, η οποία έχει μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, ανέφερε συγκεκριμένα ότι είχε λάβει 162 κλήσεις μετά την επίθεση, από ένα ημερήσιο μέσο όρο έξι. Πολλές είναι επίσης και οι προσαγωγές ατόμων επειδή ανέβασαν προσβλητικά μηνύματα σε ιστοσελίδες social media.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ο Guardian, η δημοσκόπηση της YouGov δείχνει ότι η Βρετανία παραμένει μια ανεκτική κοινωνία, με την Ακροδεξιά να θεωρείται περιθωριακή. Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων είναι καλοί Βρετανοί πολίτες, πάνω από 1% από τον περασμένο Νοέμβριο.

guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα