Πολιτική με… φρύδια δεν γίνεται

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τα όσα λέγονται για τον Βύρωνα Πολύδωρα. Δηλαδή από τις διαρροές, τις φήμες και τις κατηγορίες ότι πίσω από την επιλογή του «στρατηγού άνεμου» βρίσκεται ο Καραμανλής ο οποίος θέλει να διαλύσει τη ΝΔ.

Την οργή του την εξέφρασε ξανά μέσω διαρροών και καραμανλικών κύκλων, δεν ξέρουμε αν σήκωσε και το φρύδι για να δείξει ότι τα έχει πάρει στο κρανίο. Είπε, μάλιστα, ξανά μέσω διαρροών γιατί αυτός ήταν απασχολημένος

το μεσημέρι της Κυριακής, ότι έχει τρία χρόνια να δει τον «Μπουσίντο».

Δύο είναι τα δεδομένα: Είτε ο Καραμανλής το μετάνιωσε που στηρίζει Αλέξη μέχρι το κόκκαλο ή μας δουλεύει ανεπανόρθωτα.

Το πρώτο είναι δικαιολογημένο. Η θύελλα που σηκώθηκε μετά από την επιλογή Τσίπρα για τον «στρατηγό άνεμο» είναι τέτοια που ακόμη και ο Καραμανλής τρόμαξε. Σου λέει «δεν μπορεί να μου χρεώνουν εμένα τα πάντα, είτε αυτά που έχω κάνει στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο».

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού λειτουργούν ανεξέλεγκτα ορισμένες φορές και χωρίς να πάρουν γραμμή από τη Ραφήνα. Ίσως και στην περίπτωση του Βύρωνα κάποιοι να έκαναν τη χάρη στον φίλο τους τον Αλέξη και να τον πρότειναν. Ο Τσίπρας αριβίστας και ποκαδόρος που είναι, βλέποντας ακόμη μια ευκαιρία να διασπάσει τη ΝΔ, δέχθηκε την πρόταση. Τι άλλο έχει να χάσει άλλωστε; Την εξουσία την έχει χάσει και μόνο να επιτείνει το δικό του και το δικό μας μαρτύριο μπορεί. Γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος για να προτείνεις τον Πολύδωρα. Είτε είσαι απελπισμένος είτε δεν ξέρεις τι σου γίνεται, είτε τα δύο που μάλλον ισχύουν στην προκειμένη περίπτωση.

Για ποια εθνική συνεννόηση να μιλήσει κανείς με τον Πολύδωρα; Αυτόν που έλεγε όταν καλούσε τη Χρυσή Αυγή σε συνεργασία; Την άλλη όταν έφτιαχνε κόμμα με τον αρχιψεκασμένο, για να μην πούμε τίποτε άλλο βαρύτερο, Νίκο Νικολόπουλο; Γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το παρελθόν του όταν τον πρότεινε, και σίγουρα γνώριζε ότι θα δημιουργήσει και σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις και στη ΝΔ και στην ίδια την Αριστερά. Δεν είναι λίγο από το να προτείνεις το ιστορικό στέλεχος Λαοκράτη Βάσση να πηγαίνεις στον Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο Κώστας Καραμανλής, λοιπόν, είτε γνώριζε για την απόφαση Τσίπρα είτε του την έφερε για ακόμη μια φορά το «φιλαράκι» του. Αμφιβάλλουμε πολύ να μην του είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θέλει τον Πολύδωρα. Ίσως πάλι ο κ. Καραμανλής να είναι όντως αντίθετος στην επιλογή αυτή γιατί έτσι μπαίνει και ο ίδιος στο Συριζαίϊκο κάδρο. Όμως, όπως είχε γράψει παλαιότερα το Antinews, όσο ο κ. Καραμανλής δεν βγαίνει να ξεκαθαρίσει με ποιους είναι και ποιους στηρίζει, τόσο το όνομά του θα διασύρεται από τον κάθε τυχάρπαστο.

Ας μην το παίζει λοιπόν στεναχωρημένος και ας αποφασίσει επιτέλους να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Γιατί ο Τσίπρας θα το εκμεταλλεύεται και θα δημιουργεί προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία. Σε κάθε δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση θα προσφεύγει σε κάποιον Καραμανλικό και θα δημιουργεί θέμα στη ΝΔ. Και ο πρώην πρωθυπουργός θα ξανασηκώνει το φρύδι για να μας δείξει πόσο εξοργισμένος είναι και θα βάζει και κανέναν Αντώναρο να κάνει διαρροές.

Πολιτική με… φρύδια όμως δεν γίνεται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα