Πολιτικά μαλάκια στην οικονομία, ανύπαρκτοι σε κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό

Διαβάζουμε μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 28 Αυγούστου συγκεκριμένα ότι μίνι σύνοδος των «4» της Ευρώπης διεξάγεται στο Παρίσι, με τον Εμανουέλ Μακρόν να υποδέχεται την Καγκελάριο Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Ιταλίας, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι. Βασικό θέμα της ατζέντας το «καυτό» πρόβλημα του Προσφυγικού.

Και το ρεπορτάζ λέει: «Το θέμα απασχολεί κυρίως τον ευρωπαϊκό νότο και δη, την Ιταλία, κάτι που παραδέχτηκε σε ομιλία της το ΣΚ και η Γερμανίδα Καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι όλο το βάρος

έχει πέσει, λόγω γεωγραφικής θέσης, στην Ελλάδα και την Ιταλία. Όμως, προφανώς η κυρία Μέρκελ έχει ελάχιστη διάθεση να ασχοληθεί πραγματικά με το πρόβλημα την τρέχουσα χρονική περίοδο και με τις γερμανικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε να γίνεται στον Νίγηρα και το Τσαντ η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους «το συντομότερο δυνατόν», όπως είπε ο ίδιος μετά τη λήξη της ευρωαφρικανικής μίνι συνόδου κορυφής που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι».

Σημαντική χαρακτήρισε τη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τη Δευτέρα για το προσφυγικό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως τα κράτη μέλη της ΕΕ καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για τη βελτίωση της συνεργασίας με τις αφρικανικές χώρες ώστε να σταματήσει η απώλεια ζωών στη Μεσόγειο.

Αυτά λένε όλα τα ρεπορτάζ και εξηγούμε τι έγινε. Τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίον ο Τσίπρας περιμένει ως σωτήρα, συγκάλεσε σύσκεψη κορυφής για το προσφυγικό και πήγαν Ιταλία, Ισπανία και βεβαίως η Μέρκελ. Κι εκεί έγινε μια συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις.

Η Ελλάδα βρε παιδιά που ήταν; Δεν είναι χώρα του Νότου; Δεν είναι η χώρα που υφίσταται το μεγαλύτερο βάρος από τους πρόσφυγες, άντε μαζί και η Ιταλία; Μόνο από την Αφρική έρχονται μετανάστες; Κι αυτοί που συνεχίζουν να φτάνουν στη Λέσβο τι είναι;

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Δεν κάλεσαν την Ελλάδα, πήραν αποφάσεις ερήμην μας κι εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Ο Μουζάλας που χάθηκε βρε παιδιά; Ο Αλέξης, εκτός από το να κάνει μακροβούτια στη Μακρόνησο, γιατί δεν πήγε στο Παρίσι; Γιατί δεν τράβηξε το αυτί του… φίλου του Μακρόν που δεν τον κάλεσε;

Τι θα του πει μεθαύριο δηλαδή στην Αθήνα; Θα του αναλύσει τις αποφάσεις που πήραν για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα;

Είναι ένα ακόμη σημάδι ότι δεν τους υπολογίζουν καθόλου στην Ευρώπη. Τους μιλάνε μόνο για οικονομικά θέματα κι αυτό γιατί έχουν προσκυνήσει και υπογράψει στα πάντα. Έχουν γίνει… πολιτικά μαλάκια, όπως χαρακτήρισε ορθώς τον Κατρούγκαλο ο Λοβέρδος στη Βουλή.

Πολιτικά μαλάκια στην οικονομία, ανύπαρκτοι σε κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα