Πόλη-«φρούριο» η Αθήνα – Ποια είναι η μυθική Spetsnaz που θα φυλά τον Πούτιν

Απόρθητο φρούριο θα μοιάζει το μεσημέρι η πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, δίνοντας ελάχιστα στοιχεία στις ελληνικές αρχές, έχοντας όμως το απόλυτο ελεύθερο να λειτουργήσουν αυτόνομα για την προστασία του προέδρου τους. Ο Ρώσος ηγέτης θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 15:30. Από εκεί θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή που θα καταλήξει στο κέντρο της Αθήνας,

στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, κλείνοντας σταδιακά την κυκλοφορία από τα σημεία κίνησής της.

Με «δίχτυ» εντοπισμού-εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών, θωρακισμένες λιμουζίνες, drones, δορυφορική παρακολούθηση και 1.500 Έλληνες αστυνομικούς θα κινηθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Καθόλο το μήκος της διαδρομής του Ρώσου προέδρου τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, με την αστυνομική παρουσία να είναι κάτι παραπάνω από έντονη σε όλα τα σημεία.

70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας

Βέβαια στο πλέγμα ασφαλείας που στήνεται δεν θα συμμετέχουν μόνο Ελληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Αλλωστε, κατά πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Toν Βλάντιμιρ Πούτιν θα συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουρά της Ρωσίας με μαύρα κοστούμια. Πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους».

Θωρακισμένες λιμουζίνες, drones, δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών

Και τα μέτρα δεν σταματούν εκεί

Με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην Αθήνα τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, που κανείς δεν θα γνωρίζει σε ποια επιβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επίσης και βαρύς οπλισμός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται για να απλώνεται ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρίσκεται ο Πούτιν, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον θα υπάρχει δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο Ρώσος πρόεδρος μετά τις συναντήσεις του θα διανυχτερεύσει σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, το οποίο έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από Ρώσους πράκτορες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πούτιν θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος. Οι Ρώσοι σύμβουλοι ασφαλείας θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε το απρόοπτο κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του Ρώσου ηγέτη. Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σε όλες αυτές τις επισκέψεις κορυφής η προετοιμασία των μέτρων ασφαλείας ξεκινά τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. Επικρατεί μυστικότητα στα σχέδια και δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι ακριβείς ώρες του προγράμματος του ηγέτη για λόγους ασφαλείας».

Πρόγραμμα επίσκεψης Βλαντίμιρ Πούτιν

15.30-15.45: ‘Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .

17:00: ‘Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

17:05-17:35: Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας – διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.

18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο «Divani Apollon».

Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
spetsnaz athina
Τυχαία Θέματα