Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; !

23:21 4/4/2015 - Πηγή: Antinews

Το ερώτημα αυτό επανήλθε μετά τη φιέστα φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση της επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Προσπερνάμε το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε για ακόμα μια φορά να στρέψει την αντιπολίτευση εναντίον της, επειδή η πρόεδρος της βουλής την απέκλεισε. Εντάξει αυτό δεν είναι είδηση.

Υποτίθεται

ότι κάνουν (ο ΣΥΡΙΖΑ; η Ζωή; η κυβέρνηση; Ένας θεός ξέρει) μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα της διαγραφής του χρέους, ή πιο σωστά ενός μέρους του χρέους, του επονείδιστου, του επαχθούς κοκ (αίτημα το οποίο παρεμπιπτόντως μετά τις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση το έχει κάνει γαργάρα) και πάει ο υπουργός Οικονομικών και τη στέλνει αδιάβαστη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και επιπλέον εκφράζει ευθέως και τη διαφωνία του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.

Τι είπε ο Βαρουφάκης σ’ αυτή τη φιέστα-φιάσκο. Είπε πως το χρέος είναι νόμιμο και πως η αποτυχία του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από εξεταστικές επιτροπές για να μη γίνεται τίποτα! Και η πρόεδρος της βουλής για να το μαζέψει του λέει με σαρδόνιο χαμόγελο ότι εκλαμβάνει τις αποστροφές του λόγου του ως υπόμνηση πως η νομιμότητα του χρέους δεν συνιστά και ηθική υποχρέωση στην αποπληρωμή του. Τρέχα γύρευε.

Και από κάτω κάθονται και κοιτάνε αμίλητοι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και χειροκροτούν και τους δύο ομιλητές.

Τελικά ο Βαρουφάκης γιατί είπε για τη νομιμότητα του χρέους; Επειδή αυτό συνάδει προφανώς με τις συνεχείς δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα καταβάλλει τις δόσεις στους δανειστές; Αν ναι τότε προς τι επιτροπή αυτή της βουλής; Υποτίθεται ο Βαρουφάκης είναι ο κεντρικός διαπραγματευτής της κυβέρνησης με τους δανειστές μαζί με τον Τσίπρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν μίλησε σ’ αυτή την εκδήλωση. Αν έχουν εγκαταλείψει το αίτημα της διαγραφής του χρέους τότε τι νόημα έχουν όλα αυτά;

Εν τέλει το ερώτημα είναι ένα: Έχουν αποφασίσει επιτέλους στην κυβέρνηση τι πολιτική θα ακολουθήσουν στα κεντρικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ή ο καθένας βαράει το χαβά του για να κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους ιδιαίτερα αυτούς που τάσσονται υπέρ της σκληρής γραμμής και της ρήξης; Σε κάθε περίπτωση όμως μέχρι να αποφασίσουν ή μέχρι να το δείξουν ότι έχουν αποφασίσει πως θα κυβερνήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα που εμφανίζει είναι εικόνα όχι κυβέρνησης αλλά ρεμπέτ ασκέρ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα