Καταρρέουν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ

23:21 4/4/2015 - Πηγή: Antinews

Ένας-ένας οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν. Το ΔΝΤ στις πλάτες του οποίου υπολόγιζε ο Τσίπρας για μια αναμέτρηση με τη Μέρκελ τον άδειασε κανονικά και του χαλάει και όλες τις φιέστες που στήνει στο εσωτερικό της χώρας για να βαφτίσει το κρέας ψάρι ενόσω η Ελλάδα

βαδίζει στα βράχια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φεύγει άρον άρον για την Ουάσινγκτον και θα έχει συνάντηση με τη Λαγκάρντ για να ζητήσει και από το ΔΝΤ να μεταθέσει χρονικά την απαίτησή του για παρεμβάσεις και μέτρα περικοπών στο ασφαλιστικό αλλά και στις εργασιακές σχέσεις με αιχμή τις απολύσεις. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στους «θεσμούς» είναι σαφείς ως προς αυτό και θέλουν μέτρα εδώ και τώρα.

Αυτό ακριβώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους μύχιους πόθους της Αθήνας που θέλει να ροκανίσει το χρόνο για να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο γνωρίζοντας ότι τέτοια μέτρα δεν μπορεί να τα περάσει ο Τσίπρας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που στο Μαξίμου θέλουν λύση κομμάτι το κομμάτι με σταδιακή εκταμίευση χρημάτων και όχι λύση πακέτο με όλα τα μέτρα μέσα όπως θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλά και το ΔΝΤ που κρατάνε κοινή στάση.

Σημειώνουμε ότι το ΔΝΤ αναγκάστηκε να διαψεύσει τα συνεχή δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που έκαναν λόγο για ανάκληση των τεχνικών τους κλιμακίων από την Αθήνα εξαιτίας της καθυστέρησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το ΔΝΤ αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για συνήθη εναλλαγή κλιμακίων.

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι είναι επίσης μύθος οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος του μνημονίου. Οι θεσμοί όπως βάφτισε η κυβέρνηση την τρόικα ζητάνε ευθέως να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση του προηγούμενου μνημονίου. Διαφορετικά δεν θα απαιτούσαν τα μέτρα που απαιτούν τώρα και ουσιαστικά είναι τα ίδια που απαιτούσαν από την κυβέρνηση Σαμαρά ωθώντας την ουσιαστικά –σε συνδυασμό με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας- στις πρόωρες εκλογές πριν από μερικούς μήνες.

Έτσι μετά τις σφαλιάρες του Ντράγκι τον οποίο προεκλογικά ο Τσίπρας τον παρουσίαζε ως φιλαράκι του ενάντια στη Μέρκελ, τώρα και η Λαγκάρντ του υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και δεν την ενδιαφέρει καθόλου που ο πρωθυπουργός κορόιδευε προεκλογικά υποσχόμενος τέλος του μνημονίου χωρίς να λέει κουβέντα για το σκέλος της συμφωνίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ που λήγει το 2016.

Ο Τσίπρας και η παρέα του έχτισαν πάνω σε ένα ψέμα μια στρατηγική εξαπάτησης των πολιτών και τώρα οι φερόμενοι –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- ως σύμμαχοί του, Ντράγκι και Λαγκάρντ αποδεικνύουν ότι πάνω απ’ όλα λειτουργούν ως εκφραστές των διεθνών θεσμών που εκπροσωπούν. Προφανώς ο κύριος Τσίπρας έχει μπερδέψει τους όρους της διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες με τους όρους των διαπραγματεύσεων μεταξύ διεθνών οργανισμών και κρατών. Αλλά τελικά όλα εδώ πληρώνονται, δυστυχώς για τη χώρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας «φαντάστηκαν» τη ρήξη για να κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και έφεραν τα πράγματα σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο και πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την… ελπίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα