Ποιοι ήταν πού στις τελετές αγιασμού των υδάτων

15:33 6/1/2016 - Πηγή: Antinews

Ολοκληρώθηκαν, σε όλη τη χώρα, οι τελετές αγιασμού των υδάτων για την ημέρα των Θεοφανείων. Οι τελετές σφραγίστηκαν από παρουσίες και, κυρίως, απουσίες με νόημα, με κορυφαία αναμφίβολα αυτή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που έγινε στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι. Στη συνέχεια μετάβη στη Δεξαμενή, όπου ακολούθησε ο αγιασμός, παρουσία

του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και πολλών βουλευτών. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε μετά την τελετή χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ χαιρέτησε την εορτάζουσα Φώφη Γεννηματά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στη λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Στον Πειραιά η τελετή των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ (στο τέλος έκανε δήλωση με σαφείς αιχμές για την απουσία του πρωθυπουργού), παρουσία του δημάρχου Πέτρου Μώραλη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου και άλλων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, ο οποίος δέχθηκε κάποιες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση δαμαρτυρίας κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. «Κανείς δεν μπορεί μόνος, όλοι μαζί» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μετά το πέρας της τελετής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις απουσίες του Προέδρου και του πρωθυπουργού από το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε ορισμένους από τους μητροπολίτες να χαμηλώσουν τους τόνους.

Στη Θεσσαλονίκη, η τελετή έγινε στην παραλία από τον μητροπολίτη Άνθιμο. Παρόντες ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Καρφιά" Σεραφείμ κατά Τσίπρα

Με σαφείς υπανιγμούς κατά του πρωθυπουργού και μια παραβολή επέλεξε να απαντήσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ' επιταγή του Χριστού να είναι άλας» ξεκίνησε τη δήλωση του ο κ. Σεραφείμ. «Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων» συμπλήρωσε σε μια πρώτη νύξη για την εκπεφρασμένη διαφωνία του με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, που αποτέλεσε, εξάλλου, την αφορμή για την απουσία του πρωθυπουργού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πειραιά.

«Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα» κατέληξε ο κ. Σεραφείμ, παραθέτοντας και μια περικοπή από το βιβλίο «Σοφία Σολομώντος».

Πηγή :imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα