Ποιοί εισηγούνται στον Σαμαρά να πάρει πίσω … τη Ντόρα;

14:23 7/3/2012 - Πηγή: Antinews

Οι κ. Μάνος και Μητσοτάκης επισκέπτονται την Ζήμενς σε παλαιότερες και καλύτερες - γι αυτούς - εποχές

Διαβάζουμε στην σημερινή Καθημερινή (και δεν τραβάμε τα μαλλιά μας επειδή δεν μας έμειναν και πολλά από τις προηγούμενες φορές):

“Συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβληματίζονται σοβαρά για τις πολυεπίπεδες πιέσεις που δέχεται -εντός αλλά και εκτός Ελλάδος-

η προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ., αλλά και για την εν εξελίξει συζήτηση που πυροδοτείται από τα ίδια τα γαλάζια στελέχη. Μέλη της ηγετικής ομάδας, πάντως, κάνουν ανοιχτά λόγο για σχέδιο αποδυνάμωσης της Ν.Δ., το οποίο και αποδίδουν στα μικρότερα κόμματα και κυρίως σε αυτά της Αριστεράς. Τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με το ερώτημα περί μετεκλογικών συνεργασιών. Και οι απαντήσεις διαφέρουν, από τη φράση «η Ν.Δ. θα είναι αυτοδύναμη» του κ. Λυκουρέντζου και την αναφορά «θα μπορούσα να συνεργαστώ περισσότερο με το ΚΚΕ παρά με το ΠΑΣΟΚ» του τομεάρχη Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου, μέχρι την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «είναι πιθανό να μεταβούμε σε μία εποχή κυβερνήσεων συνεργασίας, είναι πρώιμο, αλλά αν οι πολίτες μάς στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να συνεργαστούμε, τότε θα συνεργαστούμε….

…. Άλλα στελέχη εισηγούνται διεύρυνση του κόμματος προς την πλευρά των φιλελεύθερων, μέσω της πρόσκλησης στελεχών όπως ο κ. Στ. Μάνος και βουλευτών που σήμερα στεγάζονται στη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Το αντεπιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι μια τέτοια πρωτοβουλία είναι υψηλού ρίσκου, καθώς έχει τον κίνδυνο να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις στο αντιμνημονιακό κοινό της Ν.Δ.”

Πάλι καλά που κατάλαβαν ότι θα προκληθούν αντιδράσεις στο ….”αντιμνημονιακό κοινό” – τι “σικ” έκφραση για να εκφράσουν την αηδία τους προς την εξεγερμένη (περίπου) βάση της ΝΔ ορισμένοι καρεκλοκένταυροι της Συγγρού.

Γιατί τώρα εμείς βάλαμε στο τίτλο “ποιοί εισηγούνται στον Σαμαρά να πάρει πίσω … τη Ντόρα;” Μα γιατί “Μάνος=Ντόρα”  για να μην πω “+ επίτιμος” στην ηλικία που είναι ο άνθρωπος.

Η διεύρυνση γίνεται στην βάση κ. “συνεργάτες του Σαμαρά” που σας αναφέρει το άρθρο, αν υπάρχετε φυσικά. Στην βάση, που αποξενώνεται καθημερινά με αυτά που βλέπει και ακούει.

Πάντως πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχουν “συνεργάτες του κ. Σαμαρά” που εισηγούνται  παρόμοιες διευρύνσεις. Στην περίπτωση πάντως που υπάρχουν καλό θα ήταν να τους απαγορεύσει την είσοδο στην Συγγρού, όπως έπρεπε να έχει κάνει προ καιρού

Ποια είναι η αλήθεια τώρα: Ο ίδιος ο Μάνος φαίνεται πως βρήκε έδαφος σε ορισμένα νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγα της ΝΔ και έχει βάλει λυτούς και δεμένους εκδοτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους να πιέζουν για την επιστροφή του στη ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα