Πιο ισχυροί ΠΑΟ – ΠΑΟΚ στη Λίγκα

Όπισθεν ολοταχώς αναγκάστηκε να κάνει το προεδρείο της SuperLeague αποσύροντας επίμαχη διάταξη που έκανε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια προκειμένου να μην ισχύσει.

Η ξεκάθαρη νίκη των δυο ΠΑΕ που παρουσιάστηκε σαν συναινετική λύση από την πλευρά της Λίγκας διαμορφώνει πλέον ένα νέο σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο υποχρεώνοντας την πλευρά του Ολυμπιακού

και του εκπροσώπου του που βρίσκεται στην προεδρία της SuperLeague Γιάννη Μώραλη σε εντυπωσιακή αναδίπλωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση της διάταξης του καταστατικού της Λίγκας η οποία προβλέπει βαριές ποινές σε εκείνες τις ΠΑΕ που δυσφημούν την διοργανώτρια αρχή ή τους συνεργάτες της (βλέπε χορηγούς , τηλεοπτικό σταθμό που μεταδίδει το πρωτάθλημα) είτε το κάνουν οι ίδιες είτε Μέσα Ενημέρωσης που συνδέονται με αυτές (βλέπε ΣΚΑΙ). Η προσφυγή όμως σε πολιτικά δικαστήρια απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της Λιγκας και μάλιστα προβλέπονται ποινές που φτάνουν ως τον αποκλεισμό των ομάδων από το πρωταθλημα.

Έτσι λοιπόν το προεδρείο της Λίγκας βρέθηκε στο μεγάλο δίλημμα. Ή θα έπρεπε να πετάξει έξω από το πρωτάθλημα Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εφαρμόζοντας τους κανονισμούς με ολέθριες βέβαια , για να μην πούμε καταστροφικές συνέπειες για το ελληνικό πρωτάθλημα ή να κάνει πίσω και να αποσύρει την διάταξη για την οποία οι δυο ομάδες υποστηρίζουν οτι θα μπορούσαν να κερδίσουν ως αντισυνταγματική.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Μώραλης παρουσιάστηκε με συναινετική πρόταση προτείνοντας να μην ενεργοποιηθεί η επίμαχη διάταξη και να αποσύρουν τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Όπερ και εγένετο με την υποσημείωση ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη Γενική Συνέλευση της SuperLeague.

Τα πράγματα εδώ δείχνουν ξεκάθαρα επικράτηση των «πρασίνων» και του ΠΑΟΚ βέβαια σε μια πρώτη τους προσπάθεια απ ότι φαίνεται να δημιουργήσουν μέτωπο απέναντι στον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η συγκεκριμένη διάταξη γεννήθηκε από τους δημιουργούς της μετά την συνεχή και σκληρή επίθεση συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει σε μέλη της διοίκησης του Παναθηναϊκού προς τις αποφάσεις της Λίγκας και των διαιτητών καθώς και τη στάση του Ολυμπιακού.

Μένει πλέον να δούμε αν και ποια θα είναι η αντίδραση του …Αιωνίου

Keywords
Τυχαία Θέματα