''o συριζα θελει να φορολογησει την περιουσια ανω των 300.000 ευρω''...

12:51 7/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φορολογήσει την περιουσία άνω των 300.000 ευρώ, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης κατά την ομιλία του στην Βουλή για τον ...
Προϋπολογισμό του 2014. Αφορμή ήταν η ομιλία του Γενικού Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Τσακαλώτου, στην οποία, όπως είπε ο υφυπουργός, προτάθηκε η φορολόγηση όλου του πλούτου, κινητού και ακίνητου με μεγάλο αφορολόγητο.
Ο Γ. Μαυραγάνης
υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο ο ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στο διαδίκτυο προτάσεις για φορολόγηση κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κ.α. θέτοντας ως παράδειγμα αφορολογήτου ορίου τα 300.000 ευρώ.
Ο υφυπουργός, έκανε 4 παρατηρήσεις:
1) με την χρήση του όρου κινητός πλούτος παραπέμπει σε φορολόγηση καταθέσεων, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, αντικειμένων μεγάλης αξίας κ.τ.λ. «Δηλαδή σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα φορολογήσει. Το λέει ξεκάθαρα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομία και αβεβαιότητα στους πολίτες», είπε ο Γ. Μαυραγάνης.
2) «Με τη φιλοσοφία αυτή προσθέτει την κινητή στην ακίνητη περιουσία ώστε να υπαχθεί το σύνολό της περιουσίας σε φορολόγηση, και έτσι να επιβαρύνονται παρά πολλοί και όχι μόνο οι οικονομικά ισχυροί"
3) «Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν το αφορολόγητο θα είναι 300.000 ευρώ όπως αναφέρεται στον πρότασή της, για να γνωρίζουν πλήρως οι πολίτες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».
4) «Στην πρόταση αυτή για την φορολόγηση κινητής και ακίνητης περιουσίας θα περιληφθούν και οι επιχειρήσεις;»
«Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Είναι προτάσεις φορολόγησης τις οποίες δεν έχετε επεξεργαστεί ουσιαστικά και σε βάθος ενώ ταυτόχρονα γίνεται σαφές σε όλους ότι τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων θα αυξηθούν» , εκτίμησε ο Γ. Μαυραγάνης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα