Περιπλανώμενος θίασος η Πολεμική Αεροπορία

Σε ρόλο σκηνοθέτη και περιπλανώμενου θιάσου έχουν μετατρέψει την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ηγεσία τους. Αφού αντιλήφθηκαν ότι έχει εκτροχιασθεί το "τραινάκι" θεώρησαν σκόπιμο αντί να επιλύσουν τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με σκοπό να τα καλύψουν προσφέρουν "άρτο και θεάματα" στον λαό ως σύγχρονοι ρωμαίοι αυτοκράτορες. Είναι αντιληπτό ότι αποτελεί απαίτηση των καιρών στις εθνικές εορτές και στις μεγάλες εθνικές ασκήσεις

παρόμοιου είδους επιδείξεων.

Αλλά ακόμη και σε αυτές, την σημερινή εποχή, πρέπει να γίνονται σημαντικές περικοπές προκειμένου να διασφαλιστούν κονδύλια για άμεσες και αναγκαίες δαπάνες τόσο για τα μέσα όσο και για το προσωπικό.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι αντιληπτή η σκοπιμότητα οργάνωσης φιεστών με τεράστιο κόστος και απασχόληση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η χθεσινή στον Φλοίσβο αλλά και η ονομαζόμενη ATHENS FLYING WEEK που έγινε στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου μεγάλο μέρος του προγράμματος εκτελέστηκε από προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλήθεια οι εισπράξεις που πήγαν και το κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων ποιος το επιβαρύνθηκε ; Ο κρατικός προϋπολογισμός ; Πόσο τελικά έφθασε το συνολικό ποσό ; Και μη μας πουν ότι όλα εντάσσονται στα πλαίσια της εκπαίδευσης διότι οι ρεαλιστικές καταστάσεις δεν έχουν σκηνικό αεροπορικής φιέστας.

Τέτοιες φιέστες σαν αυτή στο Παλαιό Φάληρο, που χαρακτηρίζονται από ασύστολη υπερβολή και αλόγιστο κόστος, δεν τολμούσαν να προγραμματισθούν ούτε την εποχή των παχέων αγελάδων και προγραμματίζονται σήμερα που οι περικοπές μισθών διαδέχονται η μία την άλλη σε μηνιαία βάση, ο κόσμος πεινάει και οι στρατιωτικοί μας «ψάχνουν» επιχειρησιακά αεροπλάνα, πλοία και άρματα για να εκπαιδευτούν και να είναι έτοιμοι να στηρίξουν τα σχέδια αποτροπής κάθε απειλής κατά της χώρας μας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό να μην παίζουν με τα σύμβολα όπως με τον " Έλληνα Αεροπόρο", όπου το δίδυμο Υπουργός και Α/ΓΕΑ έβαλαν και πάλι τον ιπτάμενο της αεροπορικής επίδειξης του F-16, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, να εκπέμψει μήνυμα πατριωτισμού και εθνικής ανάτασης. Τα εκάστοτε σύμβολα μια φορά εμφανίζονται και παραμένουν άσβηστα στη μνήμη όλων, τιμούνται και παραδειγματίζουν δεν γίνονται κοινωνικές ατραξιόν.

Εκτός όλων των άλλων όσοι δύνανται, του προσωπικού και λόγω της ακραίας οικονομικής ένδειας που διακατέχει τις Ένοπλες δυνάμεις της χώρας, κάποιοι από αυτούς, τον ελεύθερο χρόνο τους απασχολούνται, κρυφά από την υπηρεσία τους, σε δουλειές όπως οδηγοί ταξί, σερβιτόροι και πόρτα σε νυχτερινά κέντρα... Αλλά που τα λέμε αυτά όταν η Ηγεσία του Υπουργείου και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν να βάλουν βενζίνα και να οδηγήσουν το ΙΧ τους κάτι χρόνια;

Η εποχή μας έχει μια Ιδιαίτερη ιστορική κρισιμότητα, σήμερα που βρυχάται ο Ερντογάν και απειλεί σύμπασα την γύρω περιοχή αλλά και όλη την Ευρώπη με έμφαση βέβαια στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, που γείτονες όπως η Αλβανία αναβιώνουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας. Σε μια χρονική συγκυρία που θα έπρεπε πρώτη και κύρια προτεραιότητα μας να είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση και η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων εμείς ή μάλλον η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων περί άλλων πραγματικά τυρβάζει.Ο Ερντογάν... μουγκρίζει στο Αιγαίο και εμείς - αυτοί σκηνοθετούν στον Σαρωνικό σόου προς τέρψη και θεάματα !!!! Αίσχος!!!

Στο μεταξύ, ο ΑΓΕΑ σχεδιάζει την επόμενη φιέστα και τις επόμενες κινήσεις που θα τον φέρουν πιο κοντά στην θέση του ΑΓΕΕΘΑ ή σε κάποια βουλευτική υποψηφιότητα στο Νομό Λαρίσης, όπως λένε οι κακές γλώσσες.

Άλλωστε όπως έχει αποκαλύψει το Antinews διατηρεί επαφές και με την συμπολίτευση αλλά και την αντιπολίτευση («Βόλτα αναψυχής» με Mirage από τον Ν. Παππά; - Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Α/ΓΕΑ υπεράνω όλων;).

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι συνεχίζουν απροκάλυπτα τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίoυ χώρου μας νύχτα και ημέρα.

Αλήθεια, ποια είναι η διαθεσιμότητα των Αεροπορικών Δυνάμεων κ. Α/ΓΕΑ;

Όλα γίνονται στο βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων. Πως ο κ. Καμμένος θα ξεκολλήσει από το 3% και πως ο κ. Βαίτσης θα κατορθώσει τον διακαή του πόθο να καταλάβει την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Δυστυχώς σύμφωνα με τα πεπραγμένα καθενός εκάστου «μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις».

Αντιαμυντικός

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα