Πέντε χρόνια φυλάκιση για τον εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη

Μπορεί η Δικαιοσύνη να αργεί στην Ελλάδα πάρα, μα πάρα πολύ, αλλά κάποια στιγμή βρίσκει το δρόμο της. Ετσι και στην περίπτωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, του εκδότη που τάραξε τα νερά των εκδόσεων στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν εξέδωσε το Επενδυτή και αργότερα την Εξουσία και την Sprotime.

Η κ. Ανδρουλιδάκης λοιπόν καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση  χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή  για υπόθεση υπεξαίρεσης. Συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο αναφερόταν

ότι ο ίδιος είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού Tempo.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε την ποινή των πέντε ετών χωρίς αναστολή και αναζητείται καθώς είναι άφαντος εδώ και καιρό. Πριν μερικούς μήνες είχε κάνει την εμφάνισή του έπειτα από χρόνια και «αγόρασε» από τον Στ. Ψυχάρη την αθλητική εφημερίδα Εξέδρα. Αφού σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενους, ξαφνικά την έκλεισε και εξαφανίστηκε.

Ο Ανδρουλιδάκης θα πρέπει να βρεθεί και να πάει στη φυλακή, κάτι που όμως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια όταν είχε κάνει απίστευτα παιχνίδια με την κατασκευαστική εταιρεία Stabilton που χάριζε σπίτια με την εφημερίδα ή αργότερα με τα χρηματιστηριακά κόλπα με τα ΜΑΚΛΩ.

Την περίοδο του σκανδάλου του χρηματισττηρίου λέγεται ότι έβγαλε τεράστια ποσά ο ίδιος και οι συνεργάτες του, κάποια από τα οποία έγιναν «καπνός» στο εξωτερικό.

Ιστορικές θα μείνουν οι στιγμές που ο Ανδρουλιδάκης, νομίζοντας ότι έγινε ο νέος Λαμπράκης, κυκλοφορούσε με ελικόπτερα και έκανε πολυτελή ζωή ενώ οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ του είχαν δώσει εκείνα τα χρόνια μεγάλο μέρος από την ασυλία που είχε.

Ιστορική θα μείνει και η στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί τον αναζητούσαν για ένα από τα τόσα σκάνδαλα κι αυτός πηδώντας από φράκτη σε φράκτη είχε διαφύγει από τα κτίρια του Επενδυτή στην Κηφισίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα