Παρέδωσαν την οικονομία στα χέρια του Σόιμπλε. Τώρα παραδίδουν το Αιγαίο στον Ερντογάν

Στο Ποντίκι που κυκλοφορεί σήμερα υπάρχει μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Μια σοκαριστική είδηση που επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο όσα γράφουμε τις τελευταίες ημέρες για εθνική τραγωδία που έρχεται αλλά εμείς δεν κάνουμε τίποτε.

Η εφημερίδα γράφει λοιπόν για ελληνο-γερμανική νάρκη στο Αιγαίο. Για μια ντε φάκτο κατάσταση που δημιουργείται με την κυβέρνηση να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν το λες το Ποντίκι και αντικυβερνητικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο Πάνος

Καμμένος έριξε στα Ίμια ένα στεφάνι προς τιμήν των νεκρών εκείνης της τραγικής ημέρας του 1996, τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το υπουργικό ελικόπτερο. Αμέσως δύο ελληνικά πολεμικά πήραν εντολή και αναχαίτισαν τα τουρκικά πάνω από τα Ίμια. Την επόμενη μέρα η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε εσπευσμένα το Έλληνα πρέσβη και του επέδωσε γραπτή διαμαρτυρία στην οποία ανέφεραν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει τα ντοκουμέντα όπως και το γεγονός ότι το Βερολίνο έχει δώσει εντολή στην Αθήνα να τα βρει με την Άγκυρα και να κρατήσει τους πρόσφυγες.

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό σκίτσο όπου ο κακόμοιρος Έλληνας, κρατά το… Νόμπελ που θα μας δώσουν μπροστά στον τεράστιο Τουρκαλά ο οποίος με τις ευλογίες της ΕΕ μας… δείχνει τα απόκρυφά του. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Θα ήταν ένα αστείο αν δεν ήταν μια εθνική τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή τα τουρκικά αεροσκάφη που παρενόχλησαν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας πάνω από ελληνικό έδαφος θεωρούσαν ότι πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Και η επίσημη κυβέρνηση της Άγκυρας μας επέδωσε και διάβημα λέγοντάς μας ουσιαστικά ότι δεν είναι Ίμια είναι… Καρντάκ.

Το έγκλημα του 1996 με την ελληνική σημαία που την πήρε ο αέρας ολοκληρώνεται. Οι Τούρκοι που ξέρουν να κάνουν υπομονή απολαμβάνουν τους καρπούς της μεγάλης τους νίκης τότε που μπήκε η σφραγίδα των «γκρίζων ζωνών» με την ανοχή της κυβέρνησης Σημίτη και τη σφραγίδα των ΗΠΑ στους οποίους είπαμε κι «ευχαριστώ».

Αυτή είναι η πρώτη εθνική τραγωδία καθώς ακολουθούν κι άλλες. Όπως έχουμε γράψει, οι περιπολίες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα ουσιαστικά είναι ο Δούρειος Ίππος για να πατήσει το πόδι τους στο Αιγαίο ο μεμέτης.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η χώρα μετατρέπεται σε κολαστήριο με χιλιάδες ψυχές μεταναστών εγκλωβισμένες στα ελληνικά σύνορα. Το λένε ξεκάθαρα οι υπουργοί της κυβέρνησης. «Ετοιμαζόμαστε για κλείσιμο συνόρων», είπε ο Μουζάλας ο οποίος όμως είπε και το άλλο απίστευτο για να το δικαιολογήσει: «Αυτό που εννοούνε οι εκπρόσωποι των χωρών που αναπαράγουν αυτό το σενάριο, είναι πως θα βγουν οι ίδιες από τη Σένγκεν κλείνοντας τα σύνορά τους και αφήνοντας μόνη την Ελλάδα και τότε υπάρχει η πιθανότητα να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες. Έτσι, μπορεί να αποκλειστεί η οδός της Ειδομένης, ο μοναδικός νόμιμος διάδρομος αυτή τη στιγμή προς την Ευρώπη». Δηλαδή σύμφωνα με τον Μουζάλα δεν θα βγούμε εμείς από την Σένγκεν… θα βγούνε οι άλλοι. Απίστευτα πράγματα ακούμε και δεν τους πλακώνουμε στις κλωτσιές.

Η κατάσταση, όμως, είναι δραματική. Ένας χρόνος πέρασε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οι τραγωδίες διαδέχονται η μία την άλλη. Η Ελλάδα είναι η μόνη που δεν έχει βγει από το μνημόνιο. Η μόνη σε όλο τον πλανήτη, αναπτυγμένο και υπανάπτυκτο, που έχει capital controls. Και η μόνη στην περιοχή που κινδυνεύει να γίνει η Νήσος Έλις για τους πρόσφυγες, μόνο που θα μένουν για πάντα εδώ και δεν θα φεύγουν όπως έκαναν οι μετανάστες στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την οικονομία στα χέρια του Σόιμπλε. Τώρα παραδίδει το Αιγαίο στον Ερντογάν. Αυτό είναι έγκλημα και δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Η κυβέρνηση αυτή, ο Αλέξης, ο Πάνος και όσοι ευθύνονται για την επερχόμενη τραγωδία δεν θα γλιτώσουν. Ακούμε τα ελικόπτερα να πλησιάζουν για να τους πάρουν, όμως, ακούμε και τις πόρτες του Κορυδαλλού που ανοίγουν για να τους υποδεχθούν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα