Παρέδωσαν τα όπλα και φταίνε οι δανειστές

21:02 5/5/2015 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Μια ακόμη γελοιότητα της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσπαθώντας να βγάλει από πάνω της τις τραγικές ευθύνες για την τρίμηνη καταστροφή της χώρας το Μέγαρο Μαξίμου με το non paper και την εν γένει στάση της επιχειρεί να προλάβει το μεγάλο ναυάγιο και τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μια χρεοκοπία και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους δανειστές.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ομολογία, σε δραματικούς τόνους, της οριστικής ρήξης που έρχεται σύντομα και που θα φέρει στάση

πληρωμών. Στο Γιούρογκρουπ δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια λύση και μία ημέρα μετά, στις 12 Μαΐου, θα πρέπει να πληρωθούν περί τα 750 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά μέχρι το τέλος Μάη πάνω από 3,6 δισ.

Τρεις μήνες δημιουργικής ασάφειας και περιφοράς των κλόουν της διαπραγμάτευσης ανά την Ευρώπη χάθηκαν και τώρα η κυβέρνηση δείχνει περισσότερο εγκλωβισμένη από ποτέ. Τώρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να χορέψει τις αγορές και τους δανειστές πεντοζάλη, τώρα αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει το τέλος της οικονομίας και το δικό της, αφού με δικές της παραλείψεις έφτασε εδώ που έφτασε. Αν από τις 20 Φεβρουαρίου είχε φροντίσει να κλείσει μια μίνιμουμ συμφωνία και να πάρει λεφτά τώρα δεν θα βρισκόταν με τα ταμεία άδεια και να ικετεύει για λίγο έλεος.

Βλέποντας λοιπόν ότι η μέρα της κρίσης πλησιάζει το Μαξίμου έκανε μια ακόμη αθλιότητα, είπε ένα ακόμη ψέμα. «Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι διαφορές του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους», λέει τώρα και ίσως να έχει δίκιο με μια διαφορά: Οι διαφορές αυτές ήταν γνωστές από το 2010 όταν ο φωστήρας της πολιτικής Γ. Παπανδρέου μας φόρτωσε το ΔΝΤ.

Για πάνω από δύο χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, και ειδικά ο Στουρνάρας, υφίσταντο τους εκβιασμούς και τις παράλογες απαιτήσεις του Τόμσεν της τρόικας που ήταν σε άλλο μήκος κύματος από τους Ευρωπαίους. Όμως, πάντα υπήρχε ένας κοινός τόπος, πάντα βρισκόταν μια λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Τώρα λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι η Ευρώπη εγείρει θέμα πλεονάσματος ενώ το ΔΝΤ ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα. Μα αυτά υπήρχαν από το 2010, δεν είναι κάτι καινούργιο. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι η απίστευτη προχειρότητα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις. Αλλά και ο κομπασμός, η ξεροκεφαλιά του Τσίπρα και του Βαρουφάκη που πίστευαν ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη, θα φτιάξουν ευρωπαϊκές συμμαχίες, θα τσακίσουν την Μέρκελ και τον Σόιμπλε στα... μαρμαρένια αλώνια της αριστεράς.

Τα εγκληματικά της λάθη φέρνουν τη ρήξη και το αδιέξοδο και η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι' αυτό. Είναι λοιπόν προσχηματικό το non paper που εξέδωσαν. Θέλουν να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι για την καταστροφή που επέρχεται φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι η ίδια η κυβέρνηση. Νομίζουν ότι η πλάνη που στήνει θα περάσει στον ελληνικό λαό που θα δει μόνο την «περήφανη στάση» κι όχι τις γελοιότητες της κυβέρνησης τους τρεις τελευταίους μήνες.

Το ερώτημα είναι αν ο κόσμος θα φάει «αμάσητο» το παραμύθι που του δίνει ο Τσίπρας. Όταν θα είναι κλειστά τα ΑΤΜ ή όταν θα έρθουν τα επώδυνα μέτρα θα φταίνε μόνο οι κακοί δανειστές και όχι οι εγκληματίες και ψεύτες της αριστεράς;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα