“Παραμύθια” τα περί … “τέλους ακινησίας αυτοκινήτων”

Δύο είναι εδώ οι ειδήσεις: Η πρώτη, έχει να κάνει με την επανεμφάνιση για πρώτη φορά, μετά τις εκλογές, στο προσκήνιο, του Γ. Μιχελάκη, βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ.

Η δεύτερη, σχετίζεται με την αφορμή της επανεμφάνισής του: Κατάθεση ερώτησης, στη Βουλή, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής,  ενός τέλους …ακινησίας, σε όσους κατόχους  αυτοκινήτων, έχουν καταθέσει τις πινακίδες,

προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο Γ. Μιχελάκης τονίζει, ότι η κυβέρνηση, πρέπει να αναζητήσει άλλον τρόπο κάλυψης της υστέρησης από τα μειωμένα έσοδα των τελών κυκλοφορίας για να συμπληρώσει με νόημα «Δεν γνωρίζω αν οι εμπνευστές της απαράδεκτης αυτής πρότασης αντέγραψαν το μέτρο που ισχύει για τους κατόχους των σκαφών αναψυχής, που προσδιορίζεται από τα μέτρα του πλωτού. Όμως το σκάφος αναψυχής θεωρείται «είδος πολυτελείας». Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο και για τα ΙΧ που αποτελούν πλέον είδος πρώτης ανάγκης για κάθε ελληνική οικογένεια».

Πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών, έχει ήδη γνωστό, ότι τέτοιο τέλος, δεν πρόκειται να επιβληθεί, χαρακτηρίζοντας, γελοίες και ανυπόστατες τις σχετικές αναφορές, τονίζοντας μάλιστα με νόημα, ότι προκαλεί απορία, το κίνητρο, πίσω από όλη αυτή τη δημοσιότητα.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για οφθαλμοφανές σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μάλλον σενάριο ανοησίας όπως το χαρακτήρισε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα