«Ντρίπλα» των Ευρωπαίων στο αίτημα για επιμήκυνση

Μια σημαντική πρόταση που μπορεί να άρει το αδιέξοδο για την Ελλάδα και να αποτελέσει «ντρίπλα» των Ευρωπαίων στο αίτημα για επιμήκυνση, έκανε σήμερα στον Γ. Στουρνάρα ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ολλανδίας κ. Μπεν Κλάπεν. Ο Ολλανδός, και δεν είναι τυχαίο ποιος το λέει αφού

η κυβέρνησή του έχει γίνει πολλές φορές «λαγός» της Γερμανίας, είπε στον Στουρνάρα ότι είναι καλύτερα να μη ζητά η Ελλάδα την επιμήκυνση αλλά να ζητήσει από τους Ευρωπαίους  προκαταβολικά το σύνολο των επόμενο δόσεων από το δεύτερο πακέτο έτσι ώστε να πάρει ανάσα η οικονομία και η ρευστότητα της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι 70 δισ ευρώ θα μπορούσαν να έρθουν γρηγορότερα στην Ελλάδα και να πάρει ανάσα η οικονομία ενώ το πακέτο των 11,5 δισ. θα ήταν έτσι πιο…. μαλακό στους πολίτες και την αγορά. Σύμφωνα με τον Ολλανδό, οι ξένοι δε θέλουν να ακούνε για επιμήκυνση και μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις. Η εμπροσθοβαρής καταβολή των επόμενων δόσεων του ισχύοντος πακέτου, είναι μια πρόταση που γίνεται για πρώτη φορά και χρήζει προσοχής. Κι αυτό διότι θα μπορούσε το δημόσιο να πληρώσει τα 7 δισ. ευρώ που ήδη χρωστά σε όλο τον κόσμο, από γιατρούς, φαρμακοποιούς, μέχρι εργολάβους κ.λπ. Έτσι, η αγορά θα αποκτούσε ρευστότητα και θα μπορούσε να ξεφύγει η Ελλάδα από τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα