Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν μπορεί να συμβάλει στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, όπως είπε, αποτελεί το πρώτο ρήγμα στην πρώτη φορά αριστερά.

Δεν είναι σαν τις περιπτώσεις των Λαφαζανικών και της Ζωής που έφυγαν κακήν κακώς και άφησαν μισό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η περίπτωση του Σακελλαρίδη έχει διαφορετικές προεκτάσεις και είναι ουσιαστικά αυτό που τώρα συμβαίνει σε όλη την κοινωνία. Κυρίως δε σε όσους πίστεψαν

στον Τσίπρα και τον ψήφισαν στις 20 Σεπτεμβρίου περιμένοντας καλύτερες ημέρες.

Τι έγινε σε εκείνες τις εκλογές δηλαδή; Ο Αλέξης Τσίπρας «πούλησε» το στιλάκι του φτωχού πλην τίμιου πρωθυπουργού, που τον χτυπά ο «πλούσιος αφέντης» κι αυτός, παιδί βγαλμένο από τη ζωή λέει ότι είναι ικανός να πολεμήσει, είναι ικανός να κάνει καλύτερη διαχείριση. Λέει ότι αν και εξαναγκάστηκε να υπογράψει ένα σκληρό μνημόνιο αυτός και μόνον αυτός μπορεί να το αλλάξει αυτό το μνημόνιο.

Το αφήγημα που πούλησε στους πολίτες ο Τσίπρας ήταν: «Δεν πιστεύω στο Μνημόνιο και θα το αλλάξω, επομένως ψηφίστε με και μην ανησυχείτε, θα τους κοροϊδέψω τους χαχόλους τους Ευρωπαίους».

Μόλις δύο μήνες μετά τα «παράλληλα προγράμματα», τα «ισοδύναμα» και οι «έξυπνες πολιτικές» που θα υλοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν με πάταγο. Ούτε ισοδύναμα για το κρασί δεν μπορούν να βρουν, θα βρουν για το ασφαλιστικό που καταρρέει, για τους φόρους που πρέπει να πληρώσει ο πολίτης ή για τις νέες σκληρές μνημονιακές υποχρεώσεις που υπέγραψε ο πρωθυπουργός μετά από την «σκληρή διαπραγμάτευση» που έκανε το καλοκαίρι.

Η εικόνα της οικονομίας και της Ελλάδας ολόκληρης χειροτέρευσε τους τελευταίους 10 μήνες, κυρίως δε μετά από το εγκληματικό δημοψήφισμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην περιμένουμε ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων αλλά ακόμη χειρότερες μέρες.

Τις τελευταίες ημέρες, και με αφορμή την αξιολόγηση, τα προαπαιτούμενα που πάνε στη Βουλή και το ασφαλιστικό που φέρνει μειώσεις, αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν και είναι μια «φούσκα». Μεγαλώνει, μεγαλώνει αλλά κάποια στιγμή θα σκάσει. Η παραίτηση Σακελλαρίδη φέρνει πιο κοντά στη διάλυση του μύθου της περήφανης διαπραγμάτευσης και της εθνικής - κοινωνικής πολιτικής που θα ασκούσε η πρώτη φορά αριστερά.

Αλλά πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και η οδυνηρή συνειδητοποίηση από την πλευρά του πολίτη ότι τον κορόιδεψε η Αριστερά με τον χειρότερο, πιο απροκάλυπτο και πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Κάποιοι έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν. Οι αγρότες που ψήφισαν μονοκούκι Τσίπρα καταλαβαίνουν ότι πιάστηκαν κορόιδα. Οι οινοπαραγωγοί επίσης, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι.

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν είναι πρόθυμος να ακούει αλήθειες από ανθρώπους που ξέρουν. Δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάποιος θα του πει «κύριε, χρεοκοπήσαμε, πιάσαμε πάτο, θα πονέσουμε, θα παλέψουμε και θα ξανακάνουμε την Ελλάδα μεγάλη και ισχυρή». Ο κόσμος θέλει ακόμη υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, συνωμοσιολογία, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι κι όχι ο ίδιος, έλλειψη αυτοκριτικής. Μετά από πέντε σκληρά χρόνια ακόμη ο λαός δεν μπορεί να δεχθεί την πραγματικότητα.

Ο Σακελλαρίδης παραιτήθηκε, και θα παραιτηθούν κι άλλοι, επειδή αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τον ψεύτικο κόσμο που είχε κτίσει ο φίλος του ο Τσίπρας.

Κατ' αρχάς τον τιμά που αφήνει τη βουλευτική του καρέκλα αν και θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί ως φίλος του πρωθυπουργού. Αλλά από την άλλη έχει κι ο ίδιος ευθύνη αφού θα μπορούσε να το πράξει προεκλογικά. Να μην κατέβει υποψήφιος, να μην στηρίξει αυτή την ανεκδιήγητη κυβέρνηση. Μπορεί να πει κανείς ότι πιάστηκε κι αυτός κορόιδο. Αλλά στην πολιτική δεν υπάρχουν κορόιδα, όπως στο λαό. Υπάρχει μόνο λάθος και ο Σακελλαρίδης έκανε μέγα λάθος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα