Πάνω από την Χερσόνησο της Κορέας πέταξαν αμερικανικά βομβαρδιστικά

Νοτιοκορεάτικα και ιαπωνικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις ασκήσεις με δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω και κοντά στη Χερσόνησο της Κορέας, δύο ημέρες μετά από την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

Οι πτήσεις, που περιλάμβαναν δύο υπερηχητικά αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα αμερικανικά stealth F-35B καθώς και νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη, έγιναν στο τέλος μιας ετήσιας κοινής στρατιωτικής άσκησης μεταξύ ΗΠΑ-Νότια Κορέα,

με επίκεντρο κυρίως προσομοιώσεις υπολογιστών.

"Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας είναι απειλή για τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας και την πατρίδα μας, και οι αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες θα αντιμετωπιστούν καταλλήλως", ανέφερε ο Στρατηγός Terrence J. O’ Shaughnessy, διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων Ειρηνικού, σε μια έκτακτη επίσκεψη στην Ιαπωνία για να συναντήσει τους ομολόγους του.

"Αυτή η πολύπλοκη αποστολή, αποδεικνύει ξεκάθαρα την αλληλεγγύη μας στους συμμάχους μας και υπογραμμίζει την διεύρυνση της συνεργασίας για την υπεράσπιση από αυτή την κοινή περιφερειακή απειλή. Οι δυνάμεις εμπροσθοφυλακής θα είναι πρώτες στη μάχη, έτοιμες να δώσουν μια θανατηφόρα απάντηση εάν μας καλέσει το έθνος μας", δήλωσε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα