Πανευρωπαϊκή απεργία

Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα συντονίζουν σήμερα, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, τη δράση τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια ημέρα «δράσης και αλληλεγγύης». Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η κρίση πέρασε, ως γνωστόν όμως όταν οι αριθμοί ευημερούν δεν γίνεται το ίδιο και με τους πολίτες. Με το φάντασμα της κρίσης χρέους να πλανάται ακόμη πάνω από την ευρωζώνη και τα αδυσώπητα μέτρα λιτότητας, η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει.

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα,

βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης που κάλεσε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC). Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης όμως θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, στις σκανδιναβικές χώρες, στη Γερμανία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Ολλανδία.

Εν όψει της ισπανικής βοήθειας, που πολλοί θεωρούν εδώ και καιρό αναγκαία, κι ενώ το χρέος της Ιταλίας έχει φτάσει σε νέο αρνητικό ρεκόρ και ανέρχεται σε 1.9951 τρις. υπολογίζεται ότι στη σημερινή απεργία θα συμμετέχουν 40 συνδικάτα από 23 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα