Πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ;

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή το κοινωνικό μέρισμα Τσίπρα. Εδώ καταντήσαμε να το ονομάζουμε «μέρισμα Τσίπρα», λες και βγάζει από την τσέπη του λεφτά ή τα παίρνει από τους λογαριασμούς των πλούσιων υπουργών του και τα μοιράζει στους φτωχούς. Ξεφτίλα, όμως, άλλο είναι το ζήτημα. Δεν είναι τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Τσίπρα

για να αλλάξει την ατζέντα. Δεν είναι το ζήτημα τι κάνει ο πρωθυπουργός και η παρέα του για να καλύψουν το σκάνδαλο με τα όπλα στη Σαουδική Αραβία. Δεν είναι τα «αντίδωρα» προκειμένου να ξεχάσουμε την βαριά φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην ψηφοφορία στη Βουλή; Θα πέσει ξανά στην παγίδα που της στήνει ο Τσίπρας;

Εισηγήσεις υπάρχουν πολλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο Κυριάκος και οι βουλευτές. Κάποιοι λένε να ψηφιστούν όλα τα μέτρα. Άλλοι να ψηφιστούν μόνο τα δωράκια προς τους συνταξιούχους και ορισμένοι να καταψηφιστούν τα μέτρα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση συλλήβδην. Ένα μπάχαλο δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να γράφουν ξανά την ατζέντα και να στήνουν στα τέσσερα τη ΝΔ και να την πυροβολούν.

Πρόκειται για πάγια τακτική της κυβέρνησης να το παίζει φιλολαϊκή ώστε αφενός να μοιράζει εύκολα σανό στον κόσμο και αφετέρου να στριμώχνει τον Κυριάκο στα σχοινιά. Κι εδώ να θυμίσουμε ότι ουσιαστικές και ξεκάθαρες προτάσεις για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων δεν έχουμε δει ακόμη από τη ΝΔ. Πέραν κάποιων αποσπασματικών προτάσεων για τον ΕΝΦΙΑ ακόμη περιμένουμε να δούμε τι λέει ο Κυριάκος για τους συνταξιούχους, για το ΕΚΑΣ, για τα επιδόματα τέκνων.

Και τώρα τι; Για ακόμη μια φορά από κάτω η αξιωματική αντιπολίτευση; Για άλλη μια φορά θα εμφανίζεται ο Πινόκιο της πολιτικής ως ευαίσθητος πρωθυπουργός που μοιράζει χρήμα και η ΝΔ, το κόμμα των νοικοκυραίων, να εμφανίζεται ως σκληρή, αντιλαϊκή παράταξη; Γιατί είναι σίγουρο ότι έτσι θα παίξει το Μαξίμου. Ο Καρτερός θα κάνει φιλετάκια τη ΝΔ αν δεν ψηφίσει τα μέτρα. Αλλά θα την κάνει και με τα… κρεμμυδάκια αν ψηφίσει.

Τα πράγματα είναι απλά. Θα γίνει η ΝΔ παρακολούθημα του Τσίπρα; Θα γίνει η πλάτη που βάζει για να βγει από τα δύσκολα η κυβέρνηση; Θα ξαναστηθεί στα τέσσερα για να κάνει το χατίρι του Τσίπρα και να εμφανίζονται λες και συγκυβερνούν;

Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνουν τεράστιο λάθος αν γίνουν γιουσουφάκι της κυβέρνησης τώρα που καταρρέουν. Θα νομιμοποιήσουν την καταστροφική πολιτική τους προκειμένου να μοιράζουν μετά φιλοδωρήματα. Η ΝΔ πρέπει να καταγγείλει αυτή την επιχείρηση παραπλάνησης του κόσμου. Πρέπει να κάνει τη δική της εκστρατεία προκειμένου να αποκαλύψει στο λαό τι παίζεται πίσω από την πλάτη του. Δεν πρέπει να τους αφήσουν να εξαπατήσουν και πάλι τον κόσμο.

Έκτος κι αν ο Κυριάκος ζήλεψε τον Αλέξη κι αποφάσισε να αγκαλιάσει τον λαϊκισμό μοιράζοντας σανό στους χαχόλους.

Καλό είναι να ξεκαθαρίσει τη στάση του αν πραγματικά θέλει να αναχθεί στον ηγέτη που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεινά των Μνημονίων ή απλώς σε έναν ακόμη διαχειριστή της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα