Π. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει σκέψη ρήξης - Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει λάβει εντολή για παραμονή στο ευρώ

14:33 9/7/2015 - Πηγή: Antinews

Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη, ώστε να παραμείνει στην ευρωζώνη, ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε 45λεπτή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το πρωί της Πέμπτης.

Ο Μεϊμαράκης έθεσε ζήτημα θεσμικής ενημέρωσης των κομμάτων για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων

«Ζήτησα να ενημερωθώ από εσάς και να επαναλάβω ότι θέλουμε μια συμφωνία, ωστόσο οι εταίροι δεν πρέπει να είναι τόσο σκληροί μαζί

μας. Οι ώρες για την Ελλάδα είναι κρίσιμες και εκτιμώ ότι έπρεπε να γίνει άμεσα ενημέρωση υπό τον ΠτΔ. Πρόθεση της ΝΔ ήταν πάντα η εθνική συνεννόηση και το καλό της πατρίδας. Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη για να μείνει στον σκληρό πυρήνα του Ευρώ και αυτή είναι η εντολή που έχει λάβει ο κ. Τσίπρας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε:

Αυτή την κρίσιμη ώρα είστε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και επειδή σας γνωρίζω καλά, εκφράζεται τη διαδρομή ιστορική μνήμης για την παράταξη.

Όσον αφορά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα εξάρω τη σημασία και τη συμβολή τη δική σας ώστε να καταλήξουμε σε κοινά σημεία. Σημαντικό αυτή τη στιγμή που βγήκαμε όλοι ενωμένοι, οι δημοκρατικές δυνάμεις της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και δείξαμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε σκέψη ρήξης.

imerisia.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα