Όταν ο Σαμαράς κατέβαζε τις κουκούλες των μπαχαλάκηδων

Πρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες σχολεία, όμως, ένα είναι αυτό που ξεχωρίζει. Πρόκειται για το νέο σχολείο που δημιουργήθηκε στην περίφημη βίλα Αμαλία. Όσοι την θυμάστε είναι εκείνο το εκπληκτικό κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη για καμιά 20αριά χρόνια. Ο μόνος που τόλμησε να πάρει στα χέρια του το νόμο ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά. Το 2013, και παρά τις αντιρρήσεις των μπαχαλάκηδων και των πολιτικών προστατών του στον ΣΥΡΙΖΑ,

η Αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο, το ανακατέλαβε και πέταξε έξω ένα τσούρμο τύπους που δεν αποκλείεται σήμερα να βρίσκονται με καμιά θεσούλα στο δημόσιο.

Τρία χρόνια μετά το κτίριο γίνεται μονάδα μόρφωσης για τα παιδιά της περιοχής κι όχι στέκι αναρχικών που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για να καίνε την Αθήνα. Αν δεν έμπαινε η αστυνομία να τους διώξει τώρα δεν θα μιλάγαμε για ένα σχολείο – πρότυπο.

Να θυμίσουμε τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Βουλευτές του κατέθεσαν ερώτηση με την οποία έλεγαν ότι «η κινητοποίηση της Eλληνικής Δημοκρατίας δεν είχε να κάνει με την αποκατάσταση της τάξης και την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών, αλλά αντίθετα, υπαγορεύτηκε από έναν σαφή πολιτικό στόχο: την εκκένωση, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, ενός κοινωνικού και πολιτιστικού κέντρου, που εδώ και 22 χρόνια λειτουργεί χωρίς κερδοσκοπικά κριτήρια, έχει δε να επιδείξει πολυετή αντιφασιστική δράση και δράση αλληλεγγύης στους μετανάστες».

Όπως επισημαίνουν, χαρακτηριστική της δράσης αλληλεγγύης «είναι η παροχή πρώτων βοηθειών κατά τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ του Μαΐου του 2011, στα οποία πρωταγωνιστούσαν νεοναζιστικές ομάδες, ανενόχλητες από την αστυνομία».

Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ακόμη ότι μολονότι η επιχείρηση της αστυνομίας στο κτήριο έγινε με την επίκληση ανώνυμης καταγγελίας για διακίνηση ναρκωτικών, τελικά δεν δικαιώθηκε, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος των συλληφθέντων, ενώ «έωλη παρέμεινε και η προσπάθεια να εμφανιστεί η "Βίλα Αμαλία" ως εργαστήριο παρασκευής μολότοφ, με αμφισβητούμενα ευρήματα».

Και να θυμίσουμε τι έλεγε ο Σκουρλέτης για τα ευρήματα, δηλαδή μολότοφ, ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες στη βίλα και στην ΑΣΟΕΕ.

"Δεν ξέρω αν εσείς κάνετε ανακύκλωση. Εγώ κάνω ανακύκλωση και έχω συνήθως γύρω στα 15-20 μπουκάλια γυάλινα στο σπίτι. Είμαι ένοχος γι’ αυτό;…", είπε ο κ. Σκουρλέτης και όταν ρωτήθηκε για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ είπε:

"...Εγώ λοιπόν σας λέω, επειδή έχω βρεθεί σε πορεία, έχω υποστεί τις επιθέσεις με χημικά, έχει βρεθεί να έχω και κάποια απ΄ αυτές τις μασκούλες που βάζουν. Κάνω κακό; Είναι παράνομο αυτό;… Με βάση το νόμο είναι, για να καταλάβετε πόσο άστοχος είναι. Αλλά ήταν δύο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες όταν πριν δύο καλοκαίρια κατεβήκαμε στους δρόμους και υπέστησαν ένα άγριο χημικό πόλεμο. Αυτό λέγεται βία και αυταρχισμός απέναντι στην κοινωνική αγανάκτηση, στη δικαιολογημένη κοινωνική διαμαρτυρία. Το μόνο που τους έχει μείνει είναι οι κολλητοί τους των μίντια και οι δυνάμεις καταστολής. Δεν μπορεί να σταθεί έτσι μια κυβέρνηση».

Για να θυμίσουμε τι έλεγαν τώρα που κατηγορούν τον Μητσοτάκη επειδή θέλει να διαλύσει το άβατο των Εξαρχείων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα