Όρθιοι μέχρι τέλους

Δεν άρεσε, το πάλεψε κι ακόμα ελπίζει. Η Εθνική έφερε το πρώτο 0-0 στην ιστορία της στα Παγκόσμια Κύπελλα , τα ξημερώματα της Παρασκευής απέναντι στην Ιαπωνία και πάει μόνο για τη νίκη το βράδυ της Τρίτης (11:00) κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού για να ελπίζει την πρόκρισή της ως 2η του Ομίλου πίσω από την Κολομβία.

Παίζοντας με 10 παίκτες από το 38΄λόγω της ανόητης αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του αρχηγού της Κώστα Κατσουράνη

η ελληνική ομάδα δεν είχε άλλη λύση από το να συνεχίσει την αμυντική τακτική με την οποία είχε ξεκινήσει το παιχνίδι και να προσπαθεί με γρήγορες αντεπιθέσεις να διασπάσει την άμυνα των Ιαπώνων.

Η αλήθεια είναι ότι για τον Φερνάντο Σάντος όλα στράβωσαν τρία λεπτά πριν δει την κόκκινη ο Κατσουράνης όταν ο Κώστας Μήτρογλου , που μαζί με τον Φετφατζίδη είχε επιλέξει στο αρχικό σχήμα, αναγκάστηκε να αποχωρίσει πρόωρα λόγω τραυματισμού στα πλευρά και να αντικατασταθεί από τον Γκέκα.

Έστω και με δέκα παίκτες η Εθνική κατάφερε για πρώτη φορά να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της με ένα πολύ καλό Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια ενώ θα μπορούσε να είχε δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των αντιπάλων στο 59΄ όταν την κεφαλιά του Γκέκα απέκρουσε με δυσκολία ο Καβασίμα, όπως έκανε και στο 88΄σε διαγώνιο σουτ του Χολέμπα.

Το βράδυ της Τρίτης για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «16» η Εθνική θα πρέπει να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού που έχασε 2-1 από την Κολομβία και την ίδια ώρα η Ιαπωνία να μην κερδίζει τους Κολομβιανούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χοέλ Αγιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 38’ Κατσουράνης (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12’ Χασέμπε - 27’ Κατσουράνης, 55’ Σαμαράς, 88’ Τοροσίδης

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο, Γιοσίντα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46’ Εντο), Οκούμπο, Οκαζάκι, Χόντα, Οσάκο (57’ Καγκάβα).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (81’ Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41’ Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35’ Γκέκας).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα