Όπως έστρωσε να κοιμηθεί

22:33 4/2/2017 - Πηγή: Antinews

Πριν από λίγες ημέρες ένα δημοσίευμα είχε προκαλέσει αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό καθώς μιλούσε για σχέδιο της κυβέρνησης να ζητήσει την ψήφιση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές από 180 τουλάχιστον βουλευτές.

Δηλαδή να συμφωνήσει η ΝΔ να ψηφίσει και αυτή τα μέτρα. Μάλιστα, η διαρροή αυτή που μάλλον έγινε προκειμένου να «καεί», καταγράφηκε το ίδιο χρονικό διάστημα που κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης μιλούσαν για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης σε κρίσιμα ζητήματα, τώρα που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και

άλλα τέτοια.

Η κυβέρνηση βγήκε και διέψευσε το γεγονός καθώς προκλήθηκε μια σχετική αναταραχή. Άλλωστε, κι εμείς εδώ στο Antinews είχαμε γράψει ότι ο Μητσοτάκης ούτε να διανοηθεί να γίνει δεκανίκι του Τσίπρα και να κάνει το λάθος να ψηφίσει τα μέτρα. Όχι από… ιδεολογικής άποψης αλλά γιατί τα εγκλήματα που έκανε είναι η αιτία της αποθράσυνσης των δανειστών.

Κι από την άλλη, γιατί η ΝΔ να παίξει το παιχνίδι του Τσίπρα; Γιατί να τον κρατήσει στην εξουσία; Εκτός κι αν υπάρχει μια υπόγεια συμφωνία ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα και να φύγει ο Αλέξης. Το επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης τις τελευταίες ημέρες δείχνει πάντως ότι είναι αδύνατον να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Οι πολιτικοί κάνουν κωλοτούμπες καλύτερα κι από τους Ολυμπιονίκες.

Όμως, ένα άλλο σενάριο έρχεται στο προσκήνιο που προκαλεί την ίδια ανησυχία. Αυτό το σενάριο λέει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στη ΝΔ να… συνυπογράψει τα μέτρα των δανειστών θεωρώντας ότι αφού είναι για μετά το 2018 ενδεχομένως να είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Επομένως, αν κληθεί ο ίδιος τότε να τα εφαρμόσει ή να μη χρειαστεί να το κάνει, θα πρέπει τώρα να τα υπογράψει, κάτω από το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν στο Μαξίμου ψάχνουν για κορόιδα. Αν ψάχνουν για τον μουτζούρη να του φορτώσουν τόσο τη ντροπή της αποδοχής των μέτρων όσο και το γεγονός ότι το ξύλο τότε θα… βγει από τον παράδεισο.

Δεν μπορεί ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε κανείς άλλος αρχηγός, να ξαναβάλουν την υπογραφή τους κάτω από το όνομα του Αλέξη σε οποιοδήποτε κείμενο.

Αντιλαμβανόμαστε τις κρίσιμες εθνικές στιγμές που μπορεί να προκύπτουν, όμως, νομιμοποίηση της αποτυχημένης κυβέρνησης που πήγε πολλά χρόνια πίσω τη χώρα, δεν πρέπει να γίνει.

Είναι γελοίο έστω κι ως σκέψη να ζητήσει ο Αλέξης από τον Κυριάκο την υπογραφή του. Όπως έστρωσε να κοιμηθεί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αν δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα, αν αδυνατεί να ψηφίσει μέτρα – εγγύηση για μετά το 2019, αν είναι τόσο… αριστερός που δεν μπορεί να κάνει τώρα μια ακόμη κωλοτούμπα, τότε να παραιτηθεί. Να παραδώσει στο φίλο του Προκόπη τη λαϊκή εντολή και να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Είτε να ξεκουμπιστεί ο Τσίπρας και να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε να πάμε σε εκλογές και να αποφασίσει ο λαός.

Υπογραφές και τέτοια κουραφέξαλα είναι για κάτι τελειωμένους Συριζαίους που νομίζουν ότι θα είναι μια ζωή στην εξουσία.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σχέδια για… συνυπογραφές των μέτρων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Κάλπες για να λυθεί το πρόβλημα…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα