FT: Η Μέι με ρητορική Τσίπρα

22:33 4/2/2017 - Πηγή: Antinews

Την τακτική αλλά και τη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 κέρδισε το δημοψήφισμα, συγκρίνουν οι Financial Times τη στρατηγική της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το

Brexit. Μάλιστα, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Chris Giles με αρκετή δόση ειρωνείας, η Μέι φαίνεται πως "έχει πιει από το ίδιο ποτήρι του λαϊκισμού με τον Τσίπρα".

O αρθρογράφος παραθέτει κάποια αποσπάσματα από τη Λευκή βίβλο της Μέι και σημειώνει ότι είναι σαν να "προέρχονται αποκλειστικά από μια κοινοβουλευτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, του Έλληνα πρωθυπουργού" την περίοδο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2015. Το Brexit "θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη" και φυσικά "η απόφασή μας οι Βρετανοί να εκφράσουν την γνώμη τους για την εθνική δε σημαίνει επ' ουδενί ότι θέλουν διακοπή δεσμών με την Ευρώπη". Και συνεχίζει: "Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές", λόγια τα οποία δεν είναι της Μέι, όπως σημειώνεται, αλλά προέρχονται από μια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τον Ιούνιο του 2015.

Ο Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα αλλά η διαπραγματευτική του θέση δεν κράτησε πολύ, μόλις ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της άλλης πλευράς, καταλήγει το δημοσίευμα. Η Μέι θεωρεί ότι με τη Βρετανία είναι αλλιώς, αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

ft.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα