Ολάντ και Μέρκελ συμφώνησαν στην ανάγκη αυστηρότερου ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

15:49 4/3/2016 - Πηγή: Antinews

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβαν κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, εν όψει της συνόδου κορυφής τη Δευτέρα, ότι η Ευρωπαϊκή ελευθερία διακίνησης εντός της Σένγκεν θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως. Για το σκοπό αυτό, η λύση του προσφυγικού προβλήματος είναι ζωτικής σημασίας, τόνισε η Μέρκελ

σε μια κοινή δήλωση με τον Ολάντ. "Συμφωνούμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα για την ελευθερία διακίνησης εντός της Ευρώπης, αλλά και για λόγους ασφαλείας", δήλωσε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Τουρκίας στην ροή των προσφύγων, ένα θέμα που θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου τη Δευτέρα. Όπως είπε, τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συνεννοηθούν με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων. "Οι μονομερείς λύσεις δεν βοηθάνε" είπε. Επιπλέον, ανέφερε πως η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα πρέπει να επισπευσθεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το προτεινόμενο ευρωπαϊκό σώμα για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων και των ακτών θα πρέπει να λειτουργεί το αργότερο ως τον Αύγουστο.

Αναφερόμενη στη συνομιλία που είχαν οι ηγέτες Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για το συριακό, είπε ότι ο τελευταίος δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στην επιτυχία της εκεχειρίας, με ταυτόχρονη συνέχιση των επιθέσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα.

spiegel.de

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα