Όλα δείχνουν εκλογές

10:56 2/6/2015 - Πηγή: Antinews

Όλα δείχνουν εκλογές. Αυτό θα μπορούσε να είναι το κλίμα μετά την πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο και τις πληροφορίες περί τελεσιγράφων από την πλευρά των δανειστών.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει κείμενα ή πληροφορίες σχετικά με το τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία που ζητούν οι τροικανοί, είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ανήμπορη να φτιάξει την δική της ατζέντα στις διαπραγματεύσεις και αναγκασμένη να αποδεχθεί ό,τι της ζητήσουν.

Όμως, από το πρωί κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

μιλούν ξεκάθαρα για προσφυγή στις κάλπες και ότι δεν θα δεχθούν τελεσίγραφα. Δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που είπε ξεκάθαρα «ή συμφωνία με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν θα υπάρξει συμφωνία». Είναι και οι δηλώσεις που έχουν γίνει. Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής Δραγασάκης με ορυμαγδό μηνυμάτων στο twitter προετοιμάζει για εκλογές. Γράφει μεταξύ άλλων: «Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε. Δεν πρόκειται να καταστούμε "μεταλλαγμένη Αριστερά.

Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων. Η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης είπε ότι «μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αν δεν είναι σε ένα πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Ερωτηθείς για πιθανό «τελεσίγραφο» από την πλευρά των εταίρων με τη μορφή «take it or leave it», o κ. Φίλης απάντησε η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποδεχθεί καθώς θα είναι έξω από το πλαίσιο του προγράμματος και τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου.

Πρόωρες εκλογές αν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό», πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την καταβολή μισθών και συντάξεων έναντι της δόσης του ΔΝΤ.

Τέλος από τους… ψεκασμένους ο Ν. Νικολόπουλος βρήκε και ημερομηνία εκλογών. Την 28η Ιουνίου.

Εν πάση περιπτώσει, αν η χώρα πάει σε εκλογές θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες, όμως, θα πρέπει να ειπωθούν δύο πολύ βασικά πράγματα:

1.Το πρώτο είναι ότι τις εκλογές θα τις προκαλέσει η ανικανότητα του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Αυτοί οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και στην κατάσταση να δέχεται τελεσίγραφα. Το άρθρο του Τσίπρα στην Le Monde έδειξε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θέλει να αποσείσει τις ευθύνες του ρίχνοντάς τες στους ξένους. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής. Οι εκλογές είναι ένα τελεσίγραφο της κυβέρνησης Τσίπρα στους πολίτες. Ένας εκβιασμός να υφαρπάξουν την ψήφο του.

2.Το μείζον ερώτημα είναι ένα: Ποιον ωφελούν οι εκλογές; Και σε ποια κατάσταση θα πάει η χώρα σε κάλπες τέσσερις μήνες μόλις πριν από τις τελευταίες εκλογές; Θα έχουμε μια χώρα που θα οδηγηθεί στην προσφυγή στον ελληνικό λαό με άδεια ταμεία, χωρίς να μπορεί να καταβάλει ούτε μισθούς και συντάξεις και με πιθανό πιστωτικό γεγονός στο εξωτερικό. Θα έχουμε μια χώρα η οποία όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα βρεθεί την επόμενη ημέρα όχι απλά με το πιστόλι στον κρόταφο αλλά και με πυροβολημένο το κεφάλι. Θα έχουμε μια Ελλάδα που αν ήταν μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου να πάρει πέντε μέτρα, αν ήταν μέχρι τώρα να πάρει δέκα μέτρα, από τον Ιούλιο θα κληθεί να πάρει 20 μέτρα, πιο σκληρά και πιο επώδυνα.

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ετοιμάζονται να βάλουν άλλη μια μαχαιριά στην πλάτη της χώρας. Τους το λέγαμε και το ήξεραν ότι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν τη χώρα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Και τώρα έχουν μπροστά τους το εξής δίλημμα: Να αποδεχθούν μια συμφωνία πολύ δύσκολη ή να πάνε σε εκλογές που θα φέρουν όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία την Ελλάδα;

Καλά τα κατάφεραν οι Συριζαίοι. Θα γραφτούν στην ιστορία...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα