Οικονομική κρίση στην Βενεζουέλα του...Τσίπρα

Τις ημέρες του θανάτου του πρώην Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τα ερωτευμένα με την απανταχού ξεπερασμένη αριστερά ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, βομβάρδιζαν την ελληνική κοινή γνώμη με ατελείωτες ώρες διθυραμβικής κάλυψης του θανάτου του μεγάλου ήρωα της παγκόσμιας αριστεράς. Τέτοιου είδους κάλυψη δεν έγινε ούτε μετά το θάνατο ενός πραγματικά μεγάλου ηγέτη με παγκόσμια πολιτική ακτινοβολία και προσφορά

όπως ο Νέλσον Μαντέλα.

Την ίδια στιγμή στις εκλογές που ακολούθησαν το θάνατο του Τσάβες η υποστήριξη στον εκλεκτό του διάδοχο Νίκολα Μαδούρο έβγαζε μάτια και όποιος τολμούσε να αρθρώσει διαφορετική γνώμη ή να ασκήσει κριτική χαρακτηρίζονταν αυτόματα πράκτορας του καπιταλισμού και των αμερικανών.

Ο Μαδούρο εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βενεζουέλας προς μεγάλη χαρά των απανταχού αριστερών και σήμερα σε πολύ μικρό διάστημα από την εκλογή του, η Βενεζουέλα και ο λαός της βρίσονται σε δεινή οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Ο πληθωρισμός καλπάζει σε ποσοστά άνω του 60%, το μεγαλύτερο μέρος του λαού της χώρας βρίσκεται σε όρια εξαθλίωσης και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες έχει καταστρατηγηθεί στη χώρα κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας, με έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, άγριο ξύλο και τρομοκρατία στους δρόμους από τα τάγματα των τσαβιστών, και απαγόρευση με κίνδυνο ακόμη και της ζωής οποιουδήποτε τολμήσει να εναντιωθεί στο πεφωτισμένο καθεστώς.

Τώρα βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς, μέσα στη δεινή οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, γιατί θα πρέπει να απασχολεί τον έλληνα πολίτη το τι συμβαίνει στη μακρινή Βενεζουέλα. Και όμως ενόψη των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται σε λίγους μήνες στη χώρα (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) και με δεδομένο ότι ένα από τα σοβαρότερα ελλατώματα του λαού μας είναι η κοντή μνήμη, αξίζει να θυμηθούμε τι συνέβαινε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και επιμελλώς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν να υπενθυμίσουν.

Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπεύδει να υποβάλλει τα σέβη του συντετριμένος στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Αλλά και ακόμη πριν το θανατό του τις αλεπάλληλες επισκέψεις αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βενεζουέλα του Τσάβες και στην αγιοποίηση του στην ουσία δικτάτορα με υποσχέσεις για φθηνό και τσάμπα πετρέλαιο στις φτωχές ελληνικές οικογένειες.

Σήμερα βέβαια με όλες αυτές τις αγριότητες και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας από τον εκλεκτό διάδοχο του Τσάβες και τους υποστηρικτές του εναντίον του λαού της κατεστραμένης οικονομικά και κοινωνικά από το καθεστώς Βενεζουέλας, ουδείς και πόσο μάλλον ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ή σχολιάζει τα τεκταινόμενα.

Και κανείς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν σφυροκοπήσει την ελληνική κοινή γνώμη με την αγιοποίηση του Ούγκο Τσάβες και του διαδόχου του σημερινού Προέδρου Μαδούρο, μπαίνει στον κόπο να υποβάλλει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μια ερώτηση στον κ. Αλέξη Τσίπρα ή στην υποψήφια Περιφερειαρχή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και τακτική θαμώνα του Καράκας, κ. Δούρου.

Μιας λοιπόν σε πολύ λίγο διάστημα ως Έλληνες θα κληθούμε να ψηφίσουμε για το μέλλον της Ευρώπης και κατ΄επέκταση της χώρας μας καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στη μακρινή Βενεζουέλα και απλά να αναρωτηθούμε όταν βρεθούμε πάνω από την κάλπη. Θέλουμε μια Ευρώπη και μια Ελλάδα τύπου Βενεζουέλας με ηγέτες θαυμαστές και νοσταλγούς του Τσάβες και του Μαδούρο. Ας σταματήσουμε κάποια στιγμή σε αυτό τον τόπο να έχουμε κοντή μνήμη και ας αποκτήσουμε κριτική σκέψη.

Τόμας Τζέφερσον

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα