Οι τάσεις στην τεχνολογία για το 2014

Η τεχνολογία θα «τρελαθεί». Θα γίνει πιο περίεργη, ευκολότερη και πιο εξωφρενική. Ο Steve Harmon γράφει για τις προβλέψεις στις τάσεις της τεχνολογίας για το επόμενο έτος, ή και αργότερα. Πολλοί άνθρωποι θα μιλήσουν για φορητό computing και γυαλιά με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα ( όπως το Google Glass). Τι άλλο όμως θα ακολουθήσει;

«Φορετά» ρολόγια

Τα «φορετά» ρολόγια θα κάνουν τα smartphones να φαίνονται παλιομοδίτικα. Η Apple,

η Samsung και άλλοι θα εκμεταλλευτούν πιθανόν την wearable τεχνολογία στο έπακρο, κάνοντας μια «επανάσταση» το επόμενο έτος. Ίσως ναν προκύψει και μια άλλη σημαντική στιγμή «iPhone», σαν αυτή της Apple το 2007, όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το τηλέφωνο που άλλαξε την κινητή τηλεφωνία.

Micro εμπειρίες

Εμπειρίες που προκύπτουν από δεδομένα που έγιναν για να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή και όχι από κάποιον μεγάλο επικεφαλής μάρκετινγκ. Με άλλα λόγια: τα δεδομένα είναι για τους υπολογιστές, οι εμπειρίες είναι για τους ανθρώπους. Στην ουσία , τα δεδομένα δεν είναι ανθρώπινη γλώσσα. Ένα παράδειγμα micro εμπειρίας; Η προσαρμοσμένη τηλεόραση.

Ο κατακερματισμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Το Twitter είναι μόνο η αρχή ενός κύματος κατακερματισμού των media. Ήρθε η στιγμή «καλωδιοποίησηςη» των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκαλώντας στα νέα μέσα αυτό που η καλωδιακή έκανε στη τι καλώδιο έκανε στη μετάδοση. Με άλλα λόγια, το Twitter είναι το «CNN» ή το «HBO» των νέων μέσων, ανοίγοντας ένα πεδίο, όπως ακριβώς το Netscape άνοιξε το ίδιο το Web. Κανείς δεν το βλέπει αυτό ακόμα.
Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα είναι δευτερεύοντα σε σχέση με τις online εμπειρίες. Τα πράγματα θα αρχίσουν online η και θα οδηγηθούν προς τα παλιά ΜΜΕ. Νέα μοντέλα ραντεβού/ σχέσεων θα προκύψουν στον τομέα του καταναλωτικού Web .

Συστήματα πληρωμών Peer

Οι πληρωμές των καταναλωτών θα παρακάμψουν τις τράπεζες και υπηρεσίες όπως το PayPal εντελώς. Οι πληρωμές peer to peer με βάση τις πιστώσεις νομισμάτων/ ανταλλαγής. Το Bitcoin είναι μέρος αυτού, αλλά όχι μόνο. Το Bitcoin είναι περισσότερο σαν το πρόγραμμα περιήγησης NetManage Chameleon ή τον διαδικτυακό οδηγό GNN… αρχικά, αλλά δεν είναι ο τελικός νικητής.

Ενεργές εφαρμογές

Οι ενεργές εφαρμογές θα αντικαταστήσουν τις παθητικές. Οι περισσότερες εφαρμογές σήμερα είναι παθητικές και απαιτούν την ανθρώπινη κίνηση για τη διαδικασία. Οι εφαρμογές θα αρχίσουν να δουλεύουν μόνες τους και να βοηθούν τους ανθρώπους. Θα κάνουν τα πράγματα αντί για μας αντί να μας χρειάζεται να κάνουμε κλικ και να τους αναθέτουμε συνεχώς.

Πολύγλωσσες υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες αυτές θα θολώσουν τα όρια της γλώσσας και του πολιτισμού. Το βρετανικό Web θα συνδυάζεται με το κινέζικο, το γερμανικό κλπ. Η εμπειρία του τελικού χρήστη θα βασίζεται στις παραμέτρους του χρήστη.

Οι θέσεις εργασίας θα βρίσκουν τους εργαζομένους

…και όχι οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας. Τα δεδομένα θα βρίσκουν το καλύτερο πρόσωπο για τη δουλειά, αντί να χρειάζεται να κάνεις αίτηση ή να δώσεις ένα βιογραφικό.

Σπίτια που «μιλούν»

Θα παρακολουθούνται συνεχώς από εφαρμογές που θα τροφοδοτούν τους καταναλωτές με σχετικά δεδομένα και θα επιτρέπουν την διαχείρισή τους με έναν τρόπο που ξεπερνά το σβήσιμο των φώτων ή τη ρύθμιση του συναγερμού. Τα σπίτια θα γεμίσουν με ηλεκτρονική ζωή.

Κατανάλωση σούπερ – ασφαλείας

Θα αυξηθεί και θα επεκταθεί στα πάντα. Πέρα από την προστασία από ιούς ή την κλοπή ταυτότητας και στις ψεύτικες προσωπικότητες για την προστασία των δεδομένων.

Ολιστικά αυτοκίνητα

Ξεχάστε τα υβριδικά ή τα ηλεκτρικά. Αυτά τα αυτοκίνητα θα «αυτοσυντονίζονται», αντί αυτό να γίνεται χειροκίνητα. Σα να «τρέχεις» ένα πρόγραμμα optimizer σε έναν υπολογιστή.

Ατομική εκπαίδευση

Η ψηφιακή γενιά αντιλαμβάνεται τις παγίδες της «ομογενοποιημένης» κρατικής μάθησης και τα διευρυμένα online μαθήματα ανοίγουν το δρόμο για την αυτο-κατευθυνόμενη εκπαίδευση.

http://www.huffingtonpost.com/steve-harmon/2014-top-trends-in-techno_b_4477685.html

Keywords
Τυχαία Θέματα