Οι προβλέψεις για το PSI κρύβουν σκοπιμότητα ή αγνή βλακεία;

Φρέσκα κουτσομπολιά από το PSI (ημέρας)

Διαβάζοντας τον καθεστωτικό τύπο, ταράζομαι.  Αίφνης ανακάλυψαν αυτά που με πείσμα και υπομονή αναλύουμε εδώ και τρείς μήνες.  Τείνω να πιστέψω πως η στάση τους δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους απιστία ή σκοπιμότητα, αλλά ότι απλά πρόκειται περί αγνής βλακείας.  Μας περιστοιχίζουν μικρά, πολύ μικρά μυαλά, μυαλά που δεν μπορούν να διαβάσουν τις εξελίξεις, ούτε να ερμηνεύσουν σωστά τη μεταβλητότητα των συνθηκών στην Ευρώπη.

Και ξαφνικά ανακαλύπτουν δήθεν προβληματισμένοι:

Ότι,
λέει, το PSI είναι μια πολύπλοκη συμφωνία που εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους (π.χ. ύφεση, έλλειμμα κ.λπ.) και όχι αποκλειστικά από τις ορέξεις των δανειστών ή τη διαπραγματευτική δεινότητα (λέμε τώρα) του Τεχνοκράτη.Ότι οι Ευρωπαίοι αρνούνται να διαθέσουν περισσότερα από τα 130 δις που είχαν με το ζόρι αποφασίσει τον ΟκτώβριοΌτι παρόλο που οι τραπεζίτες είναι κοντά σε συμφωνία, αγνοούνται οι κάτοχοι ομολόγων περίπου 50 δις ‘’που δεν ξέρουμε ποιοι είναι’’, ενώ ανακαλύπτουν ότι η συμμετοχή των θεσμικών (ΕΚΤ) κρίνεται απολύτως απαραίτητη, παρά την κατηγορηματική άρνηση της τράπεζας να συμμετέχει, δεδομένου και ότι τα ίδια κεφάλαιά της είναι μόλις 11 δις (αντιλαμβάνεστε)Ότι τα Hedge Funds ετοιμάζονται για προσφυγέςΌτι το ΔΝΤ υποστηρίζει πως το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο μετά το κούρεμα και απαιτεί κι άλλοΜερικοί πιο ψαγμένοι αναφέρονται και στο μείζον θέμα της έλλειψης ρευστότητας του EFSF, αναφέροντας ότι υπάρχει πιθανότητα οι τράπεζες να πάρουν ομόλογα διετίας αντί μετρητών (το περίφημο καρότο του 15%)Το μόνο που ξέχασαν να δημοσιεύσουν είναι η πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να παραβλέψουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμφωνίας και να μας στολίσουν με το λαμπερό ‘’D’’.

Όλα αυτά τα ωραία, δε βρίσκονται στις σελίδες των FT, ούτε τα αναλύει κάποιος αριστερούλης αστέρας της οικονομικής επιστήμης, αλλά αντίθετα διανθίζουν έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του σκληρού πυρήνα της ελληνικής καθεστωτικής δημοσιογραφίας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αιφνιδιαστική αναχώρηση του κ. Dallara για τους Παρισίους, όπου υποτίθεται ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τους λοιπούς τίμιους τραπεζίτες.  Να προσθέσω από την πλευρά μου ότι εικάζεται πως ο συμπαθής γκολντενμπόης πέταξε για τα Παρίσια προκειμένου να προσφύγει στη βοήθεια του κ. Χολμς, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιος ρημάδης κρύβεται πίσω από τα 50δις που μας λείπουν, ενώ θα τραβήξει και το αυτί της κ. Μέρκελ απαιτώντας εδώ και τώρα τα συμφωνημένα επιτόκια και τα μετρητά που έκαναν φτερά.  Δεν είναι καθόλου απίθανο να χρησιμοποιήσει το αδιαμφισβήτητο κύρος του και να τσακίσει τις δικαστικές προσδοκίες των συναδέλφων του στα διάφορα Funds, την ώρα που θα μεταμορφώνεται σε σούπερμαν και φορώντας το κόκκινο βρακάκι και το σήμα IIF στην εφαρμοστή (αλά ΓΑΠ) μπλούζα, θα τινάζει στον αέρα τους οίκους αξιολόγησης και θα παραδίδει τους βδελυρούς αναλυτές στα νύχια της αδέκαστης Ιταλικής δικαιοσύνης.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ήθελε ούτε κανένα τρομερό μυαλό, ούτ

Keywords
Τυχαία Θέματα